Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Adžić: Nevješto pokušavaju sakriti odnos Spajića i Do Kvona

''Mi smo imali saradnju čovjeka koji pretenduje da bude premijer sa nekim ko je najtraženiji bjegunac. Mi smo imali njihovu poslovnu saradnju, njihove susrete, čak i u periodu kad je bila rapsisana Interpolova potjernica''

Nakon što je Do Kvon je pred tužiocem negirao da je učestvovao u nezakonitom finansiranju političke kampanje pokreta “Evropa Sad” Milojka Spajića, iz te stranke traže da utvrdi odgovornost svih onih koji su, kako navode, kreirali aferu. S druge strane, ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić ističe da se nevješto pokušava demantovati nešto što nije ni rečeno kako bi se, kaže, “sakrio odnos Spajića i svjetski poznatog kriminalca”.

Zbog svega, iz Pokreta “Evropa sad” očekuju da SDT slučaj dovede do kraja te da se ispita, kako kažu, odgovornost premijera Dritana Abazovića i Adzića koji su ih, podsjećaju, optuživali da je Kvon finansirao njihovu kampanju. S druge strane, Adžić ističe da to niko od njih nije ni rekao.

“Nadam se i vjerujem u SDT da će slučaj dovesti do kraja. Tako da sve osobe koje su upletene u slučaj, uključujući i premijera i ministra unutrašnjih poslova da će i oni biti pozvani da daju izvjavu u SDT kako bi se i njihova uloga demistifikovala u potpunosti, zato što građani i svi mi treba da imamo dogovornost i za izgovorene riječi”, kazao je Tihomir Dragaš iz PES-a.

“Niko od nas nije rekao da je Kvon finansirao kampanju Spajića, već smo rekli da u pismu piše da Kvon ima dokaze o komunikaciji i transkacijama vezano za Spajića od strane ljudi koji su iz kripto industrije. Isto tako, navodi da je i od njega gospodin Spajić tražio da se uključi u finansiranje te kampanje, kao i da će mu za kampanju trebati nekoliko miliona eura”, kazao je Adžić za TVCG.

Ministar dodaje:

“Mi smo imali saradnju čovjeka koji pretenduje da bude premijer sa nekim ko je najtraženiji bjegunac. Mi smo imali njihovu poslovnu saradnju, njihove susrete, čak i u periodu kad je bila rapsisana Interpolova potjernica”.

Zaključuje da “jedva čeka” da vidi kakav će biti insitucionalni epilog ovog slučaja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lea
18.06.2023-00:06 00:06

Iskreno , PES je nesto novo i meni barem nejasno . Ovo iz URE , jedne grupacije potpuno nrdefinisanih ciljeva , o poduhvatima da i ne govorim , je zaglusujuca i zamorna mediska okupacija i to sa pozicija vlasti na kojoj se jos nekim cudom odrzava .