Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Adžić najavljuje interesantna saznanja za građane o aferi Do Kvon: Od nadležnih zavisi da li će Spajić biti kandidat za premijera

On, međutim, kaže da i nadležne institucije treba da rade svoj posao nakon izbora, aludirajući na slučaj Do Kvon-Spajić

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kaže da poruka lidera Pokreta Evropa sad (PES) Milojka Spajića – da neće s GP URA pregovarati o novoj Vladi, ne mora da bude prepreka za dogovor, a da od eventualnih saznanja i poteza nadležnih, zavisi da li će Spajić biti kandidat za premijera.

Adžić je Televiziji Vijesti rekao i da GP URA i Demokratska Crna Gora (zajedno nastupile na parlamentarnim izborima 11. juna) mogu odvojeno pregovarati o Vladi, ali da će biti na istom fonu kada su nacionalni interesi u pitanju.

Poručuje i da od PES zavisi hoće li ih zvati u Vladu, ali i da GP URA, svakako, nikad nije čekala da neko drugi za njih vodi procese.

Iako još nema formalnog početka pregovora o novoj Vladi, gotovo sve partije su jedinstvene bar u jednom.

“Da Vlada treba što prije biti formirana, da građani ne smiju da trpe zbog određenih političkih kalkulacija, kojih će sigurno biti”, istakao je Adžić.

I dok se već vode neformalni razgovori, na šta upućuje i fotografija koju je objavio lider Force Genci Nimanbegu sa Spajićem, u GP URA ovako vide svoju poziciju, nakon poruke Spajića da sa njima neće razgovarati.

“Ako se sve to svede na političku borbu, onda bi se vrlo lako mogli dogovoriti i sve što je rečeno u žaru političke borbe znate da je i do sada prolazilo bez nekih većih posljedica u daljoj komunikaciji”, rekao je Adžić.

On, međutim, kaže da i nadležne institucije treba da rade svoj posao nakon izbora, aludirajući na slučaj Do Kvon-Spajić.

“Vjerujem da će biti određenih interesantnih saznanja i za građane Crne Gore, tako da ja ne bih sada komentarisao ni ko će biti potencijalni kandidat za premijera, to ćemo da vidimo nakon što se i formalno proglase rezultati i nakon što konstituišemo parlament, nakon što gospodin Milatović da mandat potencijalnom premijeru, tako da ja bih malo sačekao kada je to u pitanju”, rekao je Adžić.

Upitan očekuje li da će Demokrate, s kojima su nastupili u predizbornoj koaliciji, odvojeno pregovarati o budućoj vladi, Adžić odgovara: “Svaki politički subjekat može odlučivati za sebe. Ono što je moje očekivanje, negdje, da mi budemo na istom fonu kada su interesi Crne Gore upitanju, sve ostalo je stvar kalkulacije.”

U konačnom, očekuje li da GP URA dobije poziv PES na pregovore?

“Ja ne mogu da se miješam bilo kome u ono što su njihove želje i naumi. Mi nikad do sad nismo čekali da neko drugi za nas vodi proces. Mi nećemo opstruirati proces, spremni smo da participiramo u bilo kojoj vladi koja je na stanovištima evropske, ekološke i demokratske Crne Gore”, rekao je Adžić.

Na pitanje misli li da će URA biti dio nove vlade, Adžić je rekao da “ukoliko želi taj neko, ko bude sjutra dio vlasti, nastavak borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, ukoliko želi da snažno nastavimo sa ekonomskim rastom, koji je bio evidentan u prethodnom periodu, URA će svakako biti dio te vlasti”.

“Ukoliko neko bude želio neke druge stvari, povratak nečega protiv čega smo se borili, mi svakako nećemo participirati u tome”, kazao je Adžić.

Iz Demokratske partije socijalista (DPS) i danas ponavljaju kako je Crnoj Gori potrebna stabilna i evroatlantska vlada, te da je takva moguća jedino ako u njoj bude koalicija koju oni predvode.

Sa druge strane, Alternativa Crna Gora, koja ima poslanika na listi PES sad, poručuje da je partija koju predvodi Spajić odlučna u namjeri da ne pregovara sa DPS i GP URA.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
15.06.2023-20:12 20:12

…najavljuju u c j e nj i v a nj e ! /ako ne budu u Vladi /

Kardinal
15.06.2023-20:21 20:21

Izrode jedan, ako sui čist zašto si instalirao na Cetinju policijsku postaju ispred tvoje kuće! Evo ja svojim životom garantujem da vas niko mašicama ne bi dotakao!