Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Adžić – Marsela: Evropski put Crne Gore neupitan

Adžić je sagovornicu informisao o trenutnoj saradnji između Crne Gore i Italije na polju unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić primio je danas u posjetu ambasadorku Republike Italije Andreinu Marselu, saopšteno je iz MUP-a.

Adžić je sagovornicu informisao o trenutnoj saradnji između Crne Gore i Italije na polju unutrašnjih poslova, naglasivši da je ona veoma značajna za crnogorsku stranu kao i da se nada da će se ista u budućnosti još više unaprijediti.

“Marsela je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, i ponudila je pomoć italijanskih institucija u savladavanju problema nastalih nedavnim sajber napadom na crnogorski informacioni sistem. Istakla je da iako je u Italiji nedavno došlo do političkih promjena, politika prema državama Zapadnog Balkana nije i neće se promijeniti, te da Italija kao i do sada ostaje jedan od najvećih promotera proširenja EU”, kaže se u saopštenju.

Adžić je uputio zahvalnost ambasadorki na izuzetnoj saradnji koja postoji između italijanske i crnogorske policije, i najavio potpisivanje Memoranduma o saradnji između Crne Gore i Italije, koji će olakšati nabavku tehničkih sredstava a sve u cilju poboljšanja kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova.

Sagovornici su se usaglasili da je trenutna politička situacija u Crnoj Gori izazovna, i da u svrhu nastavka daljih reformi koje bi rezultirale ubrzanjem puta ka EU, prva stavka na tom putu bi morala biti rješenje statusa Ustavnog suda, te izrazili nadu da će na predmetnoj sjednici Skupštine Crne Gore doći do širokog konsenzusa svih političkih subjekata u cilju rješavanja ovog pitanja

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve