Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Adžić: Autokrata Vučić očito pokrao izbore u Srbiji i neće se ustručavati da na sve načine zadrži totalitarnu vlast

Ističe da CEP podržava demokratske snage koje protestuju u Srbiji protiv Vučićevog režima

“Beogradski autokrata Aleksandar Vučić očito je pokrao izbore u Srbiji i neće se ustručavati da na sve načine zadrži totalitarnu vlast”, ocijenio je u izjavi za Portal Analitika predsjednik Crnogorske evropske partije (CEP) Novak Adžić.

Kako dodaje, ovaj bivši Šešeljev gen-sekretar i Miloševićev nekadašnji ministar informacija, sve čini da suzbije i potisne opozicionu, slobodoumnu i demokratsku političku misao i akciju u Srbiji što je, kaže, pokazao i nasiljem prema demonstrantima.

“Mi se nadamo da će demokratske, proevropske snage jačati u Srbiji i to bi bilo dobro i poželjno kako za Srbiju, tako i za države u okruženju. I očekujemo da će protesti u Srbiji biti mirni i dostojanstveni, a bilo bi dobro kada bi donijeli uspješan rezultat”, napominje Adžić.

Ističe da CEP podržava demokratske snage koje protestuju u Srbiji protiv Vučićevog režima.

“Onog režima koji se brutalno i otvoreno miješa u unutrašnje stvari susjednih država, onog režima koji je remetilački faktor u regionu, onog režima koji na sve načine hoće da potkopa temelje nezavisne i međunarodno priznate države Crne Gore i od nje napravi svoju koloniju. Isto tako se taj režim ponašaprema državi Bosni i Hercegovini”, naglašava sagovornik Analitike.

Podsjeća i na činjenicu da se u Srbiji pod Vučićevim režimom dugo vremena sprovodi, mada je to praksa bila i ranije, diskriminacija i asimilacija nacionalnih Crnogoraca.

“Takođe, Vučićev režim preko raznih agentura i struktura destruira Crnu Goru i njen prozapadni put kojim se Crna Gora kretala, a na kojemu već nekoliko godina Crna Gora zbog loše vlasti stangira i nazaduje”, zaključuje Adžić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZekovic
26.12.2023-08:14 08:14

Đe ovi genijalac bi, da u Crnuj Goru, sprovodi demokratiju i pravdu, dok u Srbiju to radi savršeno, ka pravi, iskusni poliitčar..Mogo priča, ništa ne kaže,a još manje uradi!