Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Adžić: Apel za dogovor i kompromis za spas Crne Gore i Cetinja

Ovo pišem kao vanpartijska osoba, običan građanin Cetinja, radi dobra Crne Gore i Cetinja i u smislu dobronamjernog apela

Piše: Novak Adžić

Ogorčen sam, razočaran i ljut ako se ne dogovore DPS i SDP do danas popodne, a ima jos vremena do 17 sati i zakazane sjednice Skupštine Prijestonice.

Svako drugo rješenje u smislu eventualnog dogovora sa drugim političkim subjektima na lokalnom novou bilo bi strategijski pogrešno i jako štetno za Crnu Goru i Cetinje i potencijalnu crnogorsku slogu i blok suverenista koji je neophodan danas i sjutra. To bi bila loša poruka i za naredne izbore širom Crne Gore na lokalnom i državnom nivou.

Nijesam se nadao ovome i nijesam glasao za ovo na lokalnim izborima na Cetinju! Nijesam vjerovao da bi moglo ispasti loše, bez dogovora SDP i DPS.

Moglo je sve biti, evo više od dva mjeseca, razumno dogovoreno. Odgovornost ako se to desi pada obostrano na pregovarače, nebitno ko više, a ko manje. Oni snose odgovornost ako se o poštenoj, pravednoj koaliciji na ravne časti diobe lokalne vlasti nijesu mogli dogovoriti.

Žao mi je i krivo ako ispadne loše. Vrag odnio funkcije i fotelje ovih ili onih! To je efemerno ili bi bar trebalo biti. Jedinstvo Crnogoraca i građana u odbrani Crne Gore je najvažnije. No, vidjećemo popodne što će biti. Daj Boze i ljudski razum da se još uvijek je vakat na Cetinju postigne dogovor izmedju SDP i DPS-a na kompromisnoj osnovi.

Ovo pišem kao vanpartijska osoba, običan građanin Cetinja, radi dobra Crne Gore i Cetinja i u smislu dobronamjernog apela.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Atrhont
14.02.2022-15:20 15:20

Bravo, Novače! Tik uvijek patriotski!

B.Zekovic
14.02.2022-16:12 16:12

Gospodine Adzicu, u zabludi ste iz sasvim dobronamjernih pobuda za gradjane Cetinja i Crne Gore. Apelujete na politicke stranke koje su odavno izgubile osjecaj za dobrobit gradjana, ali ne i za svoj karijeristicki i imovinski ego. I dok DPS izvlaci brzo i efektno pouke i prilicno dobrim tempom se zaista primjetno reformise( ostavka gradonacelnika u Pljevljima, ostavka nosioca izborne liste u Cetinju, izbor zaista dobrog gradonacelnika u Podgorici, vrlo tolerantan ali principijelan dijalog sa svim politickim partnerima), SDP je evoluirao u svoju suprotnost, i po opstinama delegira kadrove kojima je ocigledno uzor neobrazovani, primitivni Carevic iz Budve itd. To se… Pročitaj više »

Zna se
14.02.2022-16:33 16:33

Tako je to kad se Ranja j…č umiješa u stvar.