Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Administrativni odbor: Novčano kažnjeni poslanici Medojević, Knežević, Radulović, Vučinić, Vučurović i Popović

Odbor je, takođe, donio Odluku o ostvarivanju prava na dnevnice za dolazak poslanika sa prebivalištem van Podgorice na skupštinska zasijedanja, saglasno sugestijama Generalnog sekretara Skupštine Crne Gore

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore, donio je odluku da novčano kazni poslanike Demokratskog fronta Nebojšu Medojevića, Janka Vučinića, Milana Kneževića, Jovana Vučurovića i Branka Radulovića, kao i poslanika Liberalne partije Andriju Popovića zbog izrečenih mjera opomene na skupštinskim sjednicama prošle i ove godine.

“Odbor je, na osnovu ovlašćenja iz člana 110 c stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore, donio odluke o novčanim kaznama zbog izrečenih mjera opomene na Trećoj i Četvrtoj sjednici Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja u 2018. godini, sjednici Prvog vanrednog zasijedanja u 2019. godini i Prvoj sjednici Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2019. godini”, saopšteno je u Skupštini Crne Gore.

S obzirom da, po pozivu Administrativnog odbora, do početka sjednice nije dostavljen nijedan predlog kandidata klubova poslanika u Skupštini Crne Gore za imenovanje jednog člana Žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade, Odbor je uputio urgenciju klubovima poslanika.

Odbor je, takođe, donio Odluku o ostvarivanju prava na dnevnice za dolazak poslanika sa prebivalištem van Podgorice na skupštinska zasijedanja, saglasno sugestijama Generalnog sekretara Skupštine Crne Gore.

U okviru tačke dnevnog reda „Tekuća pitanja“, članovi Odbora su se upoznali sa predlogom programa rada za održavanje konsultativnog saslušanja na temu poslaničkog imuniteta, koje će se održati saglasno zaključku sa 54. sjednice Odbora, i odlučili da na jednoj od narednih sjednica, nakon datih sugestija, utvrde termin održavanja i listu učesnika konsultativnog saslušanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve