Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović: Zloupotrebe bivšeg menadžmenta ANB-a uticale na psihičko stanje Bulatovića

On je rekao da nije medicinski stručnjak pa da ocjenjuje je li na Bulatovića vršen pritisak da izvrši samoubistvo.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je, nakon saslušanja na sjednici Odbora za odbranu i bezbjednost, da su se članovi ovog skupšinskog tijela upoznali sa sadržajem materijala nastalog tokom prisluškivanja glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

– To su materijali koji imaju stepen tajnosti i ne mogu ništa da kažem o tome. Radi se o zloupotrebama bivšeg menadžmenta ANB-a koje je uticalo na psihičko stanje bivšeg funkcionera Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Luke Bulatovića – rekao je Abazović novinarima nakon sjednice Odbora.

On je rekao da nije medicinski stručnjak pa da ocjenjuje je li na Bulatovića vršen pritisak da izvrši samoubistvo.

– Nisam siguran da je on razotkrio zloupotrebu – naglasio je Abazović, dodajući da ne može da iznosi sadržaj poruka Bulatovića, te da će to biti predmet tretiranja državnih organa.

On je istakao da sigurno postoji odgovornost bivšeg direktora ANB-a Dejana Peruničića u slučaju prisluškivanja Katniča, ističući da njega ne mogu da ubijede da je on nalogodavac.

– Kao da je taj čovjek iz nekog hira odlučio da prisluskuje ljude, kao da to od njega nije traženo. To što je pušten da se brani sa slobode – to je već priča za sebe – naglasio je Abazović.

Ocijenio je da je situacija u državi bezbjedna i redovna, te da su na Odboru razgovarali otvoreno i da “svi iz ovih sjednica izlaze mudriji”.

– Obavezali smo se da ćemo raditi protiv bivšeg sistema. Već sam pohvalio rad ANB-a u dva slučaja koja su glavna. Sad imamo novo otkrivanje i ja se radujem tome – rekao je Abazović.

On je istakao da treba da stvaramo atmosferu koja će biti afirmativna i sigurna za ljude koji žele da otkrivaju nepočinsta.

– Želimo da podstičemo sve službenike da saopšte neregularnosti koje su se dešavale – naveo je Abazović.

Dodao je i da je direktor Zprave policije Zoran Brđanin, kada su u pitanju dešavanja na Cetinju, radio sve po zakonu.

– Postupanje policije je bilo profesionalno, efikasno i bezbjedno za građane – kazao je Abazović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve