Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
Rubrika:

Abazović: Vlada može preduzeti mjere za proglašenje rezultata izbora u Podgorici

Apelovao je na podnosioce ustavnih žalbi da ih povuku, podsjećajući da je Građanska inicijativa 21. maj to već učinila

Upitan kako komentariše što predsjednik Opštinske izborne komisije ne može da proglasi rezultate lokalnih izbora u Podgorici dok se ne izaberu sudije Ustavnog suda, kontroverzni premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović ističe da je Upravni sud donio odluku da je gradonačelnik Ivan Vuković nelegalno reizabran na tu poziciju.

“I u tom kontekstu, daje Vladi mogućnost da preduzme neku mjeru. Ja to ne bih volio da se desi, zato što smo vidjeli rezulate izbora koji su nedvosmislni i koje vjerujem da je prihvatio dosadašnji gradonačelnik Podgorice. Čak i da se ustavne žalbe u jednom trenutku prihvate, one ne mogu da utiču na promjenu konačnih rezulata izbora, jer je razlika zaista enormna”, rekao je Abazović, odgovarajući na pitanja novinara tokom posjete Hidroelektrani Piva.

Apelovao je na podnosioce ustavnih žalbi da ih povuku, podsjećajući da je Građanska inicijativa 21. maj to već učinila.

“To je korektno. Ako ima prostora da se i tri preostale ustavne žalbe povuku kako bi se proglasili rezultati, mislim da bi to bilo okej. Ako misle da će, kroz uticaj na sudsku granu vlasti gdje su još ostale njihove poluge, pokušati da destabilizuju državu, vjerujte, i mi imamo plan B”, rekao je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
25.11.2022-21:13 21:13

…Vlada može sve samo za grijanje učionica za đecu , treba se obratiti prosloj garnituri…
/ koliko je shvatih ovog Glavnog na sastanak Vlade…/