Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović učestvuje na hitnom sastanku lidera zelenih partija Evrope

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović učestvuje na hitno zakazanom sastanku predsjednika partija koje su dio Zelenih Evrope povodom napada Rusije na Ukrajinu, kako je saopšteno iz Medijskog tima URE

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović učestvuje na hitno zakazanom sastanku predsjednika partija koje su dio Zelenih Evrope povodom napada Rusije na Ukrajinu, kako je saopšteno iz Medijskog tima URE.

Sastanak je sazvan na inicijativu kopredsjedavajućih poslaničkog kluba Zelenih u Evropskom Parlamentu Ska Keler i Filipa Lamberta. Kako kažu, glavna tema sastanka je zajednički odgovor Zelenih Evrope na invaziju Rusije, s ciljem da članice Zelenih Evrope pošalju zajedničku poruku solidarnosti Ukrajini.

“Učesnici hitnog sastanka su mnogi ministri zemalja Evrope, brojni poslanici Evropskog parlamenta, državni sekretari Njemačke i Finske, gdje Zeleni Evrope imaju ministra vanjskih poslova, poslanici Bundestaga, Melani Fogel, članica Senata Francuske, Eamon Ryan, ministar ekologije i komunikacija u Irskoj, kao i mnogi drugi zvaničnici iz redova Zelenih Evrope”, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve