Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović u Tbilisiju: Crna Gora se moli za mir, nasilje ne smije biti rješenje u bilo kojoj situaciji

Odlazeći premijer Dritan Abazović istakao je da se Crna Gora moli za mir dodajući da nasilje i razaranje nikad ne smiju biti rješenje u bilo kojoj situaciji

Odlazeći premijer Dritan Abazović istakao je da se Crna Gora moli za mir dodajući da nasilje i razaranje nikad ne smiju biti rješenje u bilo kojoj situaciji.

“Abazović učestvuje na Tbilisi Silk Road forumu koji okuplja 2000 učesnika iz 60 država svijeta, političke i poslovne lidere, stručnjake i predstavnike međunarodnih organizacija, međunarodnih finansijskih institucija, s ciljem ispistivanja faktora koji efikasno definišu regionalnu i globalnu trgovinu i povezanost”, saopšteno je iz Vlade.

Abazović je govorio na uvodnom panelu, zajedno sa premijerom Gruzije Iraklijem Garibašvilijem, premijerom Republike Jermenije Nikolom Pašinjanom i premijerom Azerbejdžana Ali Asadovim, čiji je ovo prvi susret nakon nedavnih ratnih dejstava dvije države u Nagorno-Karabahu.

“Samo ako smo dobro povezani putevima i infrastrukturom možemo obezbijediti zajednični prosperitet. Open-door policy je princip u koji vjerujemo i koji ćemo uvijek snažno zagovarati”, naglasio je tokom panela Abazović, dodajući da Crna Gora i Gruzija imaju slične misije da povežu sve svoje susjede i da uvijek budu nosioci poruke mira i stabilnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve