Petak, 22 Septembra, 2023
Rubrika:

Abazović u dvodnevnoj radnoj posjeti Vatikanu

Osim sa domaćinom, Abazović će u Vatikanu imati više odvojenih sastanaka, među kojima i sa Katoličkom zajednicom San Eđidio

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović boravi od danas u dvodnevnoj radnoj posjeti Vatikanu, na poziv Monsinjora Vićenca Palje, predsjednika Papske akademije za život.

Osim sa domaćinom, Abazović će u Vatikanu imati više odvojenih sastanaka, među kojima i sa Katoličkom zajednicom San Eđidio.

“Papska akademija za život ima za cilj odbranu i promociju vrijednosti ljudskog života i dostojanstva ličnosti. Katolička zajednica San Eđidio posvećuje posebnu pažnju marginalizovanim grupama društva i promoviše dobrovoljno i besplatno zalaganje za siromašne i mir”, saopšteno je iz Vlade.

Kako su dodali, radna posjeta Abazovića Vatikanu je pokazatelj nastavka dijaloga sa Vatikanom, koji Crna Gora u kontinuitetu njeguje na principima međusobnog poštovanja, tolerancije i razumijevanja.

“Posjeta potpredsjednika Abazovića je prilika da se ukaže na važnost jačanja saradnje sa Vatikanom, naučnim institucijama i religijskim zajednicama, te da se ukaže da su multikulturalnost, multietničnost i multikonfesionalnost temelj na kojima počiva današnja Crna Gora”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve