Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović tvrdi da su ispoštovali presudu Upravnog suda oko Brđanina: Tu smo stavili tačku

Vlada u tehničkom mandatu juče je, uprkos presudi Upravnog suda, usvojila prijedlog za prestanak mandata direktora Uprave policije Zorana Brđanina

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da je Vlada donijela novo rješenje vezano za smjenu direktora Uprave policije Zorana Brđanina i na taj način ispoštovala presudu Upravnog suda.

“Mi smo imali odluku Upravnog suda da donesemo novo rješenje, i mi smo novo rješenje donijeli. Tu se stavila tačka. Ispoštovali smo odluku suda. Ako neko misli da su mu prava opet povrijeđena ima i dalje procesa”, kazao je Abazović odgovarajući na pitanja novinara.

Vlada u tehničkom mandatu juče je, uprkos presudi Upravnog suda, usvojila prijedlog za prestanak mandata direktora Uprave policije Zorana Brđanina. Upravni sud je, podsjećamo, odlučio da smijenjeni direktor Uprave policije Zoran Brđanin treba da se vrati na posao, ali Vlada izgleda ne haje za to, već je Brđanina juče po drugi put smijenila.

Vlada je Brđanina prvobitno smijenila 30.marta sa najviše funkcije u Upravi policije a nakon što je uhapšen jedan od njegovih najbližih saradnika Dejan Knežević, zbog sumnje da je sarađivao sa kriminalnim strukturama.

Upravni sud je onda poništio nezakonito rješenje Vlade o razrješenju Brđanina, te su joj dali rok od 30 dana da donese zakonitu odluku. Presuda je obavezujuća, a u njoj se navodi da je odluka Vlade bila nezakonita.

Nakon ovakve odluke Upravnog suda, otvorilo se i pitanje vezano za legitimitet odluka vd direktora Uprave policije Nikole Terzića.

Uprkos odluci Suda i stavovima stručne javnosti i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić u više navrata je rekao da se Brđanin neće vratiti na mjesto direktora Uprave policije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pop_Đukan
04.08.2023-11:14 11:14

Hahahaha! Brat Abaz se ruga otvoreno! I nikome to ne smeta! Kad mu može biti, neka ga!