Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Sudska grana vlasti najgora i najveća prepreka za promovisanje pravde u Crnoj Gori

Abazović je rekao da ruski uticaj, kao i svaki drugi štetni strani upliv, pronalazi plodno tlo tamo gdje nema jakih institucija

Sudska grana vlasti je najgora i najveća prepreka za promovisanje pravde u Crnoj Gori, kazao je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović na konferenciji Međunarodno republikanskog instituta u Budvi.

“Lično smatram da iza rasta nacionalizma stoji korupcija, a kada iskorijenimo korupciju i organizovani kriminal, riješićemo i sva pitanja podjela i političke dileme”, poručio je Abazović.

Abazović je rekao da ruski uticaj, kao i svaki drugi štetni strani upliv, pronalazi plodno tlo tamo gdje nema jakih institucija.

“Mislim da je Tužilaštvo u mnogo boljoj situaciji nego što je bilo, imamo već određene rezultate i provjetravanje. U sudskoj vlasti imamo slučajeve osoba protiv kojih se vode krivični postupci, i to je boljka ove grane vlasti. Ali, konkretno, sudska grana vlasti je najslabija karika u našem društvu i političkom sistemu. To će se riješiti smjenom vlasti, kao što su se mnoge stvari počele rješavati smjenom vladajućih struktura. Parlamentarna praksa je kod nas uvedena 1905., a tek smo 2020. promijenili vlast i sada mijenjamo stvari na bolje”, zaključuje Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve