Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Studente interesovalo kakvi su odnosi Crne Gore i SAD-a

Nakon održanog predavanja primjer je saopštio da je studente interesovalo kakvi su odnosi Crne Gore i SAD, kao i šta je tajna u dobrom menadžiranju odnosa sa susjedima

Odlazeći premijer Crne Gore Dritan Abazović održao je predavanje na  Univerzitetu Tulan u New Orleansu. Nakon održanog predavanja primjer je saopštio da je studente interesovalo kakvi su odnosi Crne Gore i SAD, kao i šta je tajna u dobrom menadžiranju odnosa sa susjedima.

“Čast je bila održati predavanje studentima jednog od najprestižnijih visokoobrazovnih institucija u svijetu – Univerzitetu Tulan u New Orleans-u. Govorili smo na temu “Crna Gora od Jugoslavije do EU”, gdje smo detaljno opisali put Crne Gore od nezavisnosti do učlanjenja u NATO ali i izazove sa kojima se susrijeće savremena Crna Gora na svom putu ka EU”, napisao je Abazović u objavi na mreži X.

Razgovarali su i o procesu stvaranja pravne države koji je, kako je kazao, usporen u sistemima koji su dugi niz godina imali napromjenjivu vlast ali i otvorenom modelu ekonomije koji Crna Gora treba da prihvati.

“Studente je interesovalo kakvi su odnosi Crne Gore i SAD, kao i šta je tajna u dobrom menadžiranju odnosa sa susjedima. Na kraju, poklon knjiga sa potpisom čuvenog Valtera Isaksona, predavača na Tulan Univerzitetu”, naveo je u objavi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
24.09.2023-08:06 08:06

Govorim jednom prijatelju da kudro nikad nije bio u Kanadu na što me prijatelj zamoli tiše ka boga te molim jer ako te čuje odma će tamo povesti svoj putujući cirkus…