Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović: Spremni smo za dijalog ako postoji plan, pogubno davanje vještačkog disanja DPS-u

On je podsjetio da je GP URA i u noći kada je glasano za nepovjerenje Vladi nudio mogućnost rekonstrukcije Vlade

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da je za GP URA svaki vid dijaloga o formiranju buduće Vlade, koji je u kontekstu očuvanja interesa Crne Gore, više nego prihvatljiv, ali žele da znaju šta je plan.

– Mi djelo nikad nećemo izbjeći. Ova zemlja jedino dijalogom i društvenim dogovorom može ići naprijed. Naš stav je bio sasvim logična – ako se konstituisala nova većina od strane DPS-a, Demokrata i SD-a, onda da Aleksa Bečić, Milo Đukanović i Damir Šehović makar ponude rješenje kako da se ide dalje. Davanje vještačkog disanja DPS-u usta na usta i usta na nos – mislim da je pogubno za ukupne prilike, računajući ekonomske u kojoj se Crna Gora nalazi i u kojoj će se naći. Ako je prvi korak bio izglasavanje nepovjerenja Vladi onda je logično da se kao druga opcija ponudi stvaranjem nove Vlade između Demokrata, DPS-a i SD-a, SDP-a. Ako neko želi za sto – nemamo nikakav problem sa tim, ali hoćemo da znamo što je plan – rekao je Abazović novinarima nakon današnje sjednice Vlade.

On je podsjetio da je GP URA i u noći kada je glasano za nepovjerenje Vladi nudio mogućnost rekonstrukcije Vlade.

– Ali mi politiku ne možemo da vodimo niti sujetama, niti mržnjom. To se neće desiti – poručio je Abazović.

Abazović je dodao da je zadovoljan rezultatima Vlade.

“Ovo je specifična situacija, ako bude odluka da se skrati mandat Skupštini i da idemo na izbore, tu smo i to je najpravednije rješenje. A ako neko odluči da uspostavi većinu i njih spasi, srećno bilo“, rekao je Abazović.

Kako je kazao, nema građanina koji nije prepoznao skrivenu namjeru koja se dešava iza rušenja Vlade Crne Gore.

Upitan zašto se nije oglasio povodom hapšenja, Verice Maraš, Abazović je kazao da su se građani oglasili i da nije imao više potrebu da se oglašava povodom toga.

“Pozdravljam napore specijalnog državnog tužioca, važno je da se uputi jasna poruka koja će sada ili u perpektivi upravljati državnim preduzećima“, rekao je Abazović.

Odgovarajući na pitanje da li će podržati ukoliko se dođe do pregovora od 30. avgusta da mandatar bude Andrija Mandić, Abazović je kazao da se na sastanku nije govorilo o imenima.

“Ja bih želio prvo da vidim da li ova nova većina ima mogućnost da se sastavi Vlada. Ako nemaju tu mogućnost, onda dozvolite da možemo da otvorimo drugi vid političkog dijaloga, a ja ne bih licitirao sa imenima“, rekao je Abazović.

On je naveo da je Mandić rekao da ukoliko bi došlo do rekonstrukcije poslanici Nove srpske demokratije ne bi bili dio Vlade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Safet
25.08.2022-16:04 16:04

Kako rece CANAK ovim splacinama Cetnickim iz URA na vještačko disanja usta na usta i usta na nos sledecim izborima ce im se dokazat da ni za smeca vise nijesu -TAJTANIK!