Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

DRITANOVE FANTAZIJE: Abazović se plaši vanrednih izbora, a sanja četvorogodišnji mandat…

Vladi Abazovića izglasano je nepovjerenje 19. avgusta prošle godine. Prema izmjenama zakona o predsjedniku u martu se stiču uslovi da predsjednik rasupusti parlament. Ipak, na osnovu izjave kontroverznog premijera, očito je da on sanja četvorogodišnji mandat iako se njegova partija bori za cenzus. Ostaje nejasno kako uopšte ima obraza da sa tolikom podrškom i dalje manipulacijama pokušava da izgura puni mandat

Kontroverzni predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović očigledno je upao u stanje teškog političkog bunila i fantazira da će njegova propala vlada, koju ne podržava ni 10 odsto građana, odraditi puni mandat. Aazović je rekao da će ”kada Vlada završi četvorogodišnji mandat, zemlja biti mnogo bolja i slobodnija nego na početku mandata”.

”U Crnoj Gori se praktično od Drugog svjeskog rata nije promijenila vlast. To smo uradili prije dvije godine prvi put i susreli se sa brojnim problemima. Mi pokazujemo kako se bori protiv korupcije, kako se zakonito mijenja tužilaštvo, poliicja…To je dugoročan proces, i ako neko misli da to može preko noći, vara se. Rezultati koje je ova Vlada postigla su izvan svih optimističkih očekivanja. Ako nastavimo da radomo ovim tempom, kad se završi četrvorogodišnji mandat Crna Gora će biti mnogo bolja i slobodnija nego na početku”, rekao je Abazović novinarima u Sjevernoj Makedoniji gdje učestvuje na Delfi ekonomskom forumu.

Abazovićevoj Vladi izglasano je nepovjerenje 19. avgusta prošle godine. Prema izmjenama zakona o predsjedniku u martu se stiču uslovi da predsjednik rasupusti parlament. Prema tom propisu mandatar Miodrag Lekić kojeg su odredili sami poslanici DF, Demokrata i URA ima rok od 90 dana da predloži Skupštini novu Vladu, ali tog dogovora nema na vidiku, tako da bi trebalo da budu raspisani vanredni izbori kojih se očito Abazović plaši.

Na osnovu izjave kontroverznog premijera, očito je da on sanja četvorogodišnji mandat iako se njegova partija bori za cenzus. Ostaje nejasno kako uopšte ima obraza da sa tolikom podrškom i dalje nastoji da manipulacijama izgura puni mandat.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve