Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Regionalnom saradnjom možemo da kreiramo bolju budućnost građana na Zapadnom Balkanu

Govoreći o važnosti saradnje i pomirenja na Zapadnom Balkanu, Abazović je istakao da je za to potrebna veća mobilnost građana, međusobna interakcija i komunikacija

Prošlost ne možemo da promijenimo, ali dobrom regionalnom saradnjom možemo da kreiramo bolju i prosperitnetniju budućnost za građane Zapadnog Balkana, istakao je kontroverzni predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović tokom Drugog ekonomskog foruma koji se održava u Skoplju.

Govoreći o važnosti saradnje i pomirenja na Zapadnom Balkanu, Abazović je istakao da je za to potrebna veća mobilnost građana, međusobna interakcija i komunikacija.

„Stvaranje zajedničkog regionalnog tržišta podstiče ekonomski razvoj i rast životnog standarda građana naših država, uz primjenu evropskih normi i standarda”, naglasio je Abazović.

Razgovarajući o regionalnim inicijativama, Abazović je naveo da sve regionalne inicijative, bez obzira na njihov naziv, “imaju za cilj da približe Crnu Goru članstvu u Evropskoj uniji, a nikako da budu zamjena za punopravno članstvo u evropskoj porodici naroda”.

Iz Vlade navode da Ekonomski forum koji se održava u Skoplju okuplja najistaknutije međunarodne i domaće ličnosti iz svijeta politike, biznisa, nauke, diplomatije, koji će govoriti na temu aktuelnih izazova u Sjevernoj Makedoniji, regionu Zapadnog Balkana i šire.

Uoči foruma, kako podsjećaju, Abazović se susreo sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, dok se uskoro očekuje i susret sa sjevernomakedonskim predsjednikom Vlade Dimitrom Kovačevskim.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve