Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović: Pominjao se 21 milion, sad kanabis, meni je to smiješno, neka nadležni sve ispitaju

Prema njegovim riječima, godinama se pokušavalo da se njegovo ''ime diskredituje i kriminalizuje''

Neozbiljno je što novi premijer Crne Gore Milojko Spajić nije pročitao ekspoze na sjednici Skupštine i to je klasično izrugivanje parlamenta, kazao je bivši premijer i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović u emisiji “Minula neđelja” na Aplus Televiziji.

”Parlament se mora poštovati, to je naša najveća zakonodavna institucija. Novoj Vladi želim sve najbolje, ali njihov cilj je da zaduži zemlju za milijardu eura, to sam mnogo puta rekao. Ako ta akcija ne uspije, Elektriprivreda će završiti na berzi. To do sad niko nije demantovao”, poručio je Abazović.

Prema njegovim riječima, godinama se pokušavalo da se njegovo “ime diskredituje i kriminalizuje”.

”Pozivam državne organe da procesuiraju sve što imaju – tu sam. Svašta sam čuo o sebi ovih godinu dana. Pominjao se 21 milion eura, pa cigare, pa kanabis. Meni je lično sve to smiješno”, dodao je on.

Kazao je da bi neke ljude u Vladi sada kritikovao i ne bi ih birao da budu dio iste.

”Bilo je momenata i situacija u kojima se moglo raditi više”,  ocijenio je Abazović.

Dotakao se i teme oko funkcije predsjednika Skupštine Andrije Mandića.

”Mandić nije glasao za obaranje naše Vlade, to je istina. Ipak, mislim da je za svoj ZBCG morao da pregovara bolje. A on se odlučio se za varijantu u kojoj će samo da zadovolji sebe. Ali, ako je to njima prihvatljivo, srećno bilo”, kazao je Abazović.

Prema njegovim riječima, žalosno je što poslanici Evrope sad ne umiju da objasne program Evropa sad 2.

”Neko to mora objasniti i pojasniti”, dodao je Abazović.

Istakao je da je Crna Gora za vrijeme njegovog mandata “pomirenija i da sada ide ka boljim vremenima”.

”Sve je to zasluga Građanskog pokreta URA. Nismo za ovih godinu dana imali nijedan politički protest. Da je ostala ova 43.Vlada, sproveli bismo i popis”, dodao je on.

Istakao je da se ljudi u Crnoj Gori sada značajno “osjećaju slobodnije”.

”Duboko vjerujem u evropski svijet i vjerujem da će Crna Gora biti naredna članica Evropske unije. To je naš krajnji cilj. Čekaju nas zanimljiva vremena”, poručio je Abazović.

Tvrdi da je atmosfera u Crnoj Gori “pozitivnija”, a dokaz za to su izbori, koji, kako je kazao, se ne mogu porediti sa onima 2016. godine kad je bio aktuelan državni udar.

”Imali smo izbore kao u Estoniji. Osim toga, čovjek iz bivšeg DF-a je došao na čelo parlamenta. To je znak da se Crna Gora miri. Možemo biti zadovoljni”, zaključio je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve