Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović: Od trajektne linije za četiri mjeseca smo prihodovali 4 miliona, to je znatno više od prethodno prijavljene godišnje zarade Pomorskog saobraćaja

Na 68. sjednici Vlade u tehničkom mandatu bilo je riječi o nastavku akcije "Stop inflaciji", ali i prihodu stečenom od trajektne linije Lepetani - Kamenari.

Tok sjednice možete ispratiti u nastavku:

Akcija “Stop inflaciji” nastavljena, uključiće se i apoteke i manji trgovački lanci

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović saopštio je da su mnogi distributeri i trgovci značajno spustili cijene, odnosno odrekli se dijela marže, te da je trenutno na rafovima oko 200 artikala koje su dio akcije “Stop inflaciji”.

“Svi žele da daju doprinos “Stop inflaciji”, pa i manji trgovački lanci, ne samo veliki trgovci. Imam informaciju da će se u ovu akciju uključiti i apoteke ponovo, pa vjerujem da će do kraja ove godine građani Crne Gore biti u mogućnosti da uštede priličan broj sredstava”, dodao je Đurović.

“Milatovićeva platforma je prihvatljiva, na redu je Skupština”

Premijer u tehničkom mandatu se osvrnuo na jučerašnju platformu predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, kazavši da je predlog izvšnoj vlasti sasvim prihvatljiv, te da je potrebno da sada Skupština počne sa radom kako bi na snagu stupile važne odluke vezane za evropski put.

“Ipak, na evropskom putu ne možemo napredovati bez oslobađanja stega organizovanog kriminala”, rekao je on.

Što se tiče otvaranja ambasade u Švajcarskoj konfederaciji, Abazović je naglasio da su troškovi u vezi sa tim procesom optimizovani.

“Ambasada će biti u istoj zgradi gdje je i stalna misija pri UN-u u Ženevi, pa ćemo tako plaćati samo jednu rentu i smanjiti troškove”, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

“Poreska uprava da prekontroliše papire Pomorskog saobraćaja, sigurno su tamo izgubljena velika sredstva”

“Mnogo sam srećan što su svi kritičari zanijemili kada je u pitanju trajektna linija Lepetani-Kamenari. Do sada je stečeno četiri miliona eura od ove trajektne linije. Profit iznosi 3 miliona, a to je znatno više od prijavljenog godišnjeg profita firme koja je prethodno ovom linijom upravljala. Pozivam Poresku upravu da prekontroliše sve papire Pomorskog saobraćaja”, saopštio je Abazović.

Nemoguće je, tvrdi Abazović, da se za četiri mjeseca ostvare bolji rezultati nego što su oni ostvarili za godinu.

“Garantujem da će tu da se utvrdi da je Crna Gora izgubila brzu saobraćajnicu Herceg Novi-Ulcinj”, poručio je.

Dodao je da se nada da će iduće godine postojati još makar jedna linija, jer, kako je kazao, nema potrebe da sve bude skoncentrisano na samo jednu liniju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve