Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović o Brđaninu: Izjasnićemo se u roku, je li Upravni sud u kandžama mafije, Milovića i Lazovića neka procijene građani

Odlazeći pemijer targetira sud

Ove sedmice ističe rok da Vlada postupi po odluci Upravnog suda vezano za smjenu Zorana Brđanina. Naime, Upravni sud je poništio nezakonito rješenje Vlade o razrješenju Brđanina, te su Vladi dali rok od 30 dana da donese zakonitu odluku. Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović nije želio da kaže kakva će biti odluka Vlade, te hoće li vratiti Brđanina na mjesto direktora Uprave policije.

“Izjasnićemo se u roku, to je sve što mogu da kažem. Mislim da su Generalni sekretarijat Vlade i pravna služba pripremila taj akt. Da li će to biti sjutra na Vladi ili na nekoj drugoj sjednici ostaje da se vidi. Uglavnom, neće Upravni sud biti zakinut za odgovor. Što se Upravnog suda tiče, čeka hiljade predmeta, pa neka rješavaju i neka budu pravedni do kraja, ako ćemo pravdu”, kazao je Abazović, odgovarajući na pitanja novinara nokon konsultacija sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

Otvorilo se i pitanje vezano za legitimitet odluka vd direktora Uprave policije Nikole Terzića.

“To su ljudi koji ne poznaju pravo”, tako je Abazović odgovorio na to.

Na konstataciju novinara da je to stav suda, Abazović tvrdi da nije tačno.

“To nije stav suda. Sud nije odbacio rješenje kojim je imenovan vd direktora policije i samim tim sve njegove odluke su potpuno legitimne. Poštujemo sudske odluke, do tada policija će raditi. Policije u kandžama mafije, Ljuba Milovića, Zorana i Petra Lazovića neće biti dok je 43. Vlade. Je li sud u njihovim kandžama neka procijene građani. Dakle, Ljubo Milović, Zoran Lazović, Petar Lazović i ta ekipa neće upravljati Upravom policije dok je 43.Vlade. Hoće li upravljati drugim institucijama koje nijesu u nadležnosti izvršne vlasti nije pitanje za mene, pitajte Upravni sud”, poručio je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
02.08.2023-14:50 14:50

Od smeća samo deponija smeća