Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

MORA DA JE VUČIĆ Abazović: Neprimjereno je da kažem koji međunarodni partneri URU mole da bude dio vlasti

Kazao je da bi bilo potpuno neprimjereno da navede o kojoj državi je riječ

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović nije želio da kaže ko su ti međunarodni partneri koji su ga molili da bude dio nove vlasti kako bi kontrolisao određene neodgovorne politike.

“Jedina struktura koja je u potpunosti sačuvala prozapadni kurs je URA i kroz 42. i 43. Vladu. Da to nije neko prije pominjao? Da ne čujete ove što sad sastavljaju Vladu da pričaju o principima? Ili pričaju ko će da dobije 40 odsto ambasadora, ko će da dobije tri resora, ko će da dobije pet resora? Ja razgovaram sa predstavnicima međunarodne zajednice i ono što niko ne dovodi u pitanje je URA, odnosno ono što su strateška spoljno-politička opredeljenja Crne Gore i zaštita tih opredjeljenja”, kazao je Abazović, odgovarajući na pitanja novinara u Vili Gorica.

Na pitanje može li konkretno da navede državu, pojedinca koji su ga to molili, poručuje da ne može.

“To bi bilo zaista neprimjereno”, istakao je Abazović.

Nije želio da imenuje ni o kojim neodgovornim pojedincima je riječ.

“Sami se oni razotkrivaju svaki dan. Oni koji jedan dan zastupaju Putina, drugi dan Bajdena, ti koji imaju tako labilne stavove, oni će biti skloni da ih mijenjaju i kasnije. Razumijete-sistem kičme tako funkcioniše-kad jednom savijete, onda to postane navika”, kazao je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Plamenac
08.09.2023-16:35 16:35

Neprimjereno je bilo za Bazdovica i da kaze da mu je SPC nudila 21 milion EVRa da potpise tzv temljeni ugovor..Zato nije ni rekao ko mu je nudio pare koje je ipak uzeo u Skoplju ..Novac je prebacio u Svajcarsku banku otud je na poklon kao vrijedan stedisa dobio sat Miller vrijedan 17.800 EVRa…Uzeo je on na poklon i mercedes od Albanske mafije a i njegov brat DjiKan Bazdovic je dobio kliniku u Beogradu

Avanzuj
08.09.2023-18:30 18:30

Kad te toliko mole da budeš premijer, što čoče i ne budeš. Nije tzv. “temeljni” ugovor jedino što bi ti još potpisao u korist svojig SS gazda.