Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

IDIOT NE ZNA ŠTO MU SE DEŠAVA U VLADI ILI SE FOLIRA Abazović: Neću smijeniti Damjanovića i Kovača, nijesam znao da idu u Banjaluku

On je poručio da neće biti dio kampanje ''salve napada''

Kontroverzni premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da neće smijeniti ministre Aleksandra Damjanovića i Marka Kovača jer su prisustvovali obilježavanju neustavnog dana Republike Srpske u Banjaluci.

On je poručio da neće biti dio kampanje “salve napada” na ministra pravde Marka Kovača povodom njegovog prisustva svečanosti povodom obilježavanja neustavnog dana Republike Srpske.

”Veliko interesevoanje je izazvalo prisustvo ministara u Banjaluci. Ministar pravde Marko Kovač je bio dio delegacije koja je posjetila Potočare, tada nisam čuo salve aplauza na njihov račun. Sada očekujete da budem dio kampanje salve napada na ministra Kovača. To se neće desiti, posao radim krajnje principijelno i tačno”, rekao je Abazović.

Prema njegovim riječima, i Damjanović i Kovač su rekli da poštuju suverenitet BiH i u tom kontekstu su stali na stranu onoga što je politika Vlade Crne Gore.

Tvrdi da nije znao da će ministri poći na svečanost, napominjući da Vlada u ovome nije imala nikakvog udijela.

Abazović tvrdi i da posjeta ministara Banjaluci neće narušiti međudržavne odnose Crne Gore i BiH.

Tvrdi i da ne zna kako je finansiran put Damjanovića i Kovača u Republiku Srpsku.

”Taj dio koji je populizam ne želim da afirmišem, zato što je ova Vlada državi Crnoj Gori obezbijedila milione i milione eura ušteda. Žao mi je što 10. januara 2023. godine umjesto da afirmišemo temu kupovine Luke Bar, mi treba da pričamo ko je bio učesnik događaja u Republici Srpskoj”, kazao je Abazović.

“Na izbore kad se izabere Ustavni sud”

Na pitanje da li će URA podržati inicijativu za skraćenje mandata Skupštini ukoliko ona bude podnijeta do kraja januara, Abazović je rekao da većinu za to postoji i bez njegove partije.

”Po meni, dok se ne izabere Ustavni sud ne bi bilo dobro da idemo na izbore. Ako neko želi silu na sramotu da ide na izbore bez Ustavnog suda – srećno bilo”, naglasio je Abazović.

Abazović je ponovo apelovao da se izaberu sudije Ustavnog suda.

”Zna se koje stranke nijesu željele da se izaberu sudije. Kompletiranje Ustavnog suda je ključ koji će odblokirati sve druge procese u Crnoj Gori”, poručio je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kotor
10.01.2023-13:43 13:43

Koko razriješiti, kad ih je on poslao.

RIR
10.01.2023-13:43 13:43

…smece nagovjestava prodaju Luke Bar –
baš” fino” -znamo i kupca…/kome se namjesta…/

Kotor
10.01.2023-14:43 14:43

E jado jadni nikad od tebe nista drugo nego cetnicki potrcko :Da samo znas kako ce te se rijesiti kad im vise ne budes trebao

Backovic E.
10.01.2023-17:16 17:16

Jadu jadni, bijednice, splacino…..serbski robe……., pačavro!!

COL
11.01.2023-04:21 04:21

Kako da ih razriješi kad nema većinu ni u vladi ni u parlamentu, on je predśednik vlade u kojoj se ništa ne pita….