Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Mislio sam da će formiranje Vlade ići brže

''Lično sam mislio da će to da ide brže, takve su bile najave, ali evo se završi i jul, ali građani nema razloga da se brinu što se tiče servisa države, tu neće biti nikakvih problema''

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović nada se da će što prije doći do dogovora o formiranju Vlade.

“Navijam da se što prije dođe do dogovora. Lično sam mislio da će to da ide brže, takve su bile najave, ali evo se završi i jul, ali građani nema razloga da se brinu što se tiče servisa države, tu neće biti nikakvih problema”, kazao je Abazović, odgovarajući na pitanja novinara nakon otvaranja rekonstruisanog Dječjeg odjeljenje u okviru tivatskog Doma zdravlja.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović počeo je danas konsultacije sa političkim partijama oko imena mandatara, a to će najvjerovatnine biti Milojko Spajić. Očekivanje predsjednika je da konsultacije završi u narednih 15 dana, a zakonski rok je 30 dana. Potom je obaveza mandatara da parlamentu predstavi program i sastav Vlade, o čemu parlament potom odlučuje.

Jedino mjesto u Crnoj Gori gdje se ne čeka je trajekt

Kilometarske kolone vozila i velike gužve jutros se mogu vidjeti iz pravca Herceg Novog. I prethodnih dana bile su slične gužve, jer u ranim jutarnjim satima ne radi dovoljan broj trajekata. Abazović to ne vidi.

“Putovao sam za vikend od Ulcinja do Herceg Novog, jedino mjesto u Crnoj Gori gdje se ne čeka je trajekt. Nisam putovao jutros, upoznat sam sa gužvama…Vezano za trajekt -pravi se priča zato što je država uzela nešto od privatnika. Milion eura čiste dobiti je zarađeno samo u julu…To je najvažnija stvar trajekta. Osim vas, ja nisam čuo da se neko buni”, istakao je on.

Onda ga je novinarka pitala da li je uopšte čitao vijesti na društvenim mrežama ili portalima, na šta je Abazović kazao da jeste.

“Da smo se služili ovim što pričaju na društvenim mrežama Crna Gora bi i dalje bila u protestima, nekom naboju…Da postoji trajekt koji sva vozila koja čekaju prebaci na drugu stranu, napravila bi se gužva na drugoj strani. Što se usluge tiče, ona je po mom skromnom sudu na značajnom nivou, neću reći da je perfektna”, kazao je Abazović.

Novinare je zanimalo i da li Abazović osjeća nelagodu što je danas presijecao vrpcu na nečemu u šta državne institucije nijesu centa uložile.

“Osjećam se vrlo lagodno. Kada su se prije 43. Vlade počele graditi bolnice? Neka kaže neko?! Neka kaže bilo ko. Ne osjećam nelagodu, no lagodu i zahvalnost svim donatorima. Oni da nemaju osjećaj i neko partnerstvo, možda bi se odlučivali za neke druge ustanove”, istakao je Abazović.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Marijana
31.07.2023-12:56 12:56

Ma ti si sve u pravu.Sve je normalno i relaksirano.Ali nazalost to samo ti vidis,fala Bogu sto ce to jos kratko trajati.