Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović: Jadran je naš brod i za nas je tu stavljena tačka

Kada je riječ o mogućnosti povratka broda Jadran u Hrvatsku, Abazović je kazao da jedrenjak tada nije ''otet'' i da on pripada Crnoj Gori

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je novinarima u Ulcinju da brod Jadran pripada Crnoj Gori.

Komentarišući izjavu ministra inostranih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana da je Crna Gora diplomatskom notom priznala da su pripadnici Jugoslovenske narodne armije iz Crne Gore učestvovali u agresiji na Dubrovnik, Abazović je kazao da je to „sraman dio naše istorije i činjenica koju niko ne može da ospori”.

On je kazao da je na aerodromu u Tivtu evidentirana oprema sa Ćilipa, formiran predmet u Osnovnom državom tužilaštvu i da bi volio da se utvrdi ko je „oteo“ tu opremu.

Kada je riječ o mogućnosti povratka broda Jadran u Hrvatsku, Abazović je kazao da jedrenjak tada nije „otet“ i da on pripada Crnoj Gori.

„U disoluciji Jugoslavije nešto je moralo i da pripadne državi Crnoj Gori. Ne želimo da brod Jadran bude stvar sporenja. Ako može bilo šta da se uradi da se on upotrijebi u korist svih, tu smo da čujemo predloge. Ali to je naš brod i za nas je tu stavljena tačka“, rekao je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
30.09.2023-08:02 08:02

…rekli mu tako njegovi nalogodavci iz BG da zateze i prkosi !