Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Izbor novih ministara nije na dnevnom redu, trajekt će koštati nula

Rekao je da neće podržati Đukanovića

Odgovarajući na pitanje kada ćemo dobiti zvanične informacije o cijeni trajekta iz Hrvatske, kontroverzni premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović je rekao da su svi navodi medija netačni.

– Nas trajekt neće koštati ništa. Država Crna Gora će danas, pa narednih pet ili sedam godina da prihoduje ogromna sredstva od linije Kamenari- Lepatane. Sve što je sada investirala je samo početni trošak koji će se brzo nadomjestiti – ocijenio je Abazović.

Rekao je da ne zna tačnu cijenu, ali dodao da nama trajekt treba i da to nijesu “nikakvi novci jer ovaj može da se isplati samo tokom ljetnjih mejseci”.

Abazović: Termin tehnički mandat ne postoji u Ustavu, Vlada radi u punom kapacitetu do formiranja nove

Ne znam gdje u Ustavu možete proinaći termin “tehnički mandat”. Ko hoće da sastavi vladu neka je sastavi, dok je ne sastavi Vlada radi u punom kapacitetu, poručio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović odgovarajući na pitanje novinara da li je moralno da Vlada šest mjeseci radi u tehničkom mandatu.

Rekao je da razgovore o formiranju vlade ne bi nazvao rekonstrukcijom.

– Razgovori između različitih politički subjekata su na više tema i vlada nije centralna preokupacija – istakao je premijer u tehničkom mandatu.

Abazović je rekao da izbor novih minsitara nije na dnevnom redu.

Odgovarajući na pitanje koga će podržati u drugom krugu predsjedničkih izbora ako u pitanju budu lider Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović on je rekao da Građanski pokret URA baštini evropske vrijednosti a da u takvom slučaju i nemaju baš neku ponudu.

Rekao je da neće podržati Đukanovića.

– Možda za vas on predstavlja evropske vrijednosti ali za mene ne. Uskoro ćemo imati glavni odbor stranke i izjasnićemo se za oba kruga predsjedničkih izbora – dodao je Abazović.

Očekuje da dobijemo novog predsjednika.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dolar
07.03.2023-18:57 18:57

Ako cemo iskreno vasih 1% ne trebaju ni Mandicu ni Djukanovicu !