Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović iz Prištine: Uprkos političkim promjenama u CG, politika prema Kosovu se neće mijenjati

Abazović je danas na pres konferenciji govorio sa Kurtijem nakon zajedničkog sastanka na kojem je potpisan sporazum o vazdušnom saobraćaju između Kosova i Crne Gore

Kontorverzni premijer Dritan Abazović poručio je iz Prištine da se, uprkos političkim promjenama koje su se desile u Crnoj Gori, politika prema Kosovu se neće mijenjati.

“U Crnoj Gori su se desile neke političke promjene, ali to ništa neće promijeniti u odnosu na Kosovo“, rekao je Abazović, između ostalog, na konferenciji za novinare, prenosi Reporteri.

Taj portal podsjeća da je nekoliko dana prije izbora u Crnoj Gori, premijer Aljbin Kurti rekao da “ako Milo Đukanović ne pobijedi, crnogorskom narodu prijeti nestanak“.

„Ukoliko pobedi protivkandidat aktuelnog predsjednika, vjerujem da je otvoren put za izumiranje crnogorske nacije. Konkretno, pobjeda bilo kog kandidata, ne samo ovog prosrpskog i proruskog (jakova Milatovića), na (parlamentarnim) izborima u junu koji će biti sljedeći, označiće sljedeću pobjedu Srpske pravoslavne crkve“, rekao je tada Kurti.

Abazović je danas na pres konferenciji govorio sa Kurtijem nakon zajedničkog sastanka na kojem je potpisan sporazum o vazdušnom saobraćaju između Kosova i Crne Gore.

„Ovo je važan i neophodan korak. Sporazum nudi nove mogućnosti kao i skraćenje vazdušnih ruta za 15 minuta. Aviokompanija koja je imala četiri leta dnevno može dodati još jedan let ovim ugovorom. Do sada su koridori služili samo za letove NATO-a“, rekao je Kurti.

Abazović je rekao da su na dobrom putu za nekoliko projekata sa Kosovom, koje je nazvao istorijskim.

On je rekao da je riječ o nekoliko važnih infrastrukturnih projekata.

„Velika je čast što smo danas u Prištini. Dolazimo sa porukom mira i prosperiteta. Danas smo razgovarali o nekim važnim infrastrukturnim projektima.

Uvjeren sam da su Kosovo i Crna Gora primjer u regionu kako treba sarađivati. Mislim da smo na dobrom putu za razvoj nekih projekata koje ja nazivam istorijskim“, rekao je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Albanac
14.04.2023-12:24 12:24

Kurti ovom nista ne smijes vjerovat bitces prevaren ka MILO jedno prica drugo radi nemoze se na njega nista oslonit a znas sa kim je u koaliciji Koji su javno rekli da ce KOSOVO CG biti nepriznato kao drzava dosta da mu sto vjerujes !