Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović i Frangeš: Izbor sudija Ustavnog suda prioritet, što prije postići konsenzus svih političkih struktura

Kako je saopštenoo iz kabineta premijera, Abazović je upoznao sagovornika sa aktivnostima Vlade sa posebnim akcentom na usvajanje predloga budžeta za 2023. godinu i istakao da su dalji razvoj i unapređenje kvaliteta života građana prioritet rada Vlade

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović sastao se sa specijalnim izaslanikom Slovenije za Zapadni Balkan Anželjem Frangešom koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Kako je saopštenoo iz kabineta premijera, Abazović je upoznao sagovornika sa aktivnostima Vlade sa posebnim akcentom na usvajanje predloga budžeta za 2023. godinu i istakao da su dalji razvoj i unapređenje kvaliteta života građana prioritet rada Vlade. On je izrazio zadovoljstvo ekonomskim rezultatima i kazao da je na vanjskopolitičkom planu 43. Vlada čvrsto na evroatlantskom kursu.

Specijalni izlaslanik Slovenije za Zapadni Balkan Anželj Frangeš je zahvalio Abazoviću na prijemu i ponovio podršku Slovenije evropskoj integraciji Crne Gore, te istakao da je očuvanje evropskog puta važno za sve crnogorske građane.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnim društveno-političkim prilikama i saglasili se da je izbor sudija Ustavnog suda prioritet, te da je u cilju očuvanja demokratskih procesa neophodno što prije postići konsenzus svih političkih struktura.

Sastanku je prisustvovao ambasador Slovenije u Crnoj Gori Gregor Presker.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve