Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Crna Gora odlično menadžirala tokom energetske krize

U diskusiji sa, studentima iz brojnih evropskih država, Abazović je ukazao da je ''Crna Gora odlično menadžirala energetskom krizom i da smo prošlu godinu završili i više od svakog optimističnijeg scenarija i da EPCG nije povećavala cijene struje, što je i najvažnije za građane i privredu''

Kontroverzni predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović održao je danas predavanje studentima College of Europe sa programa evropskih studija, koji borave u studijskoj posjeti Crnoj Gori, a u čijem fokusu je politika proširenja Evropske unije.

„Crna Gora je najbolji kandidat da bude prva naredna članica EU i da može dati impuls oživljavanju politike proširenja”, istakao je Abazović dodajući da među svim političkim partijama postoji konsenzus po pitanju članstva Crne Gore u EU i snažan eurooptimizam sa uvjerenjem da “je ovo jedna od najvažnijih tema za našu budućnost”.

U diskusiji sa, studentima iz brojnih evropskih država, Abazović je ukazao da je “Crna Gora odlično menadžirala energetskom krizom i da smo prošlu godinu završili i više od svakog optimističnijeg scenarija i da EPCG nije povećavala cijene struje, što je i najvažnije za građane i privredu”.

„Pored turizma i energetika bilježi snažan rast. Cilj je da u bliskoj perspektivi još više izvozimo električnu energiju”, naglasio je odlazeći premijer.

Tokom diskusije, kako se navodi u saopštenju, bilo je riječi o ulozi nacionalnih manjina u izgradnji interkulturalne, građanske i evropske Crne Gore, evropskoj budućnosti Zapanog Balkana i važnosti pomirenja regiona u tom procesu, položaju vjerskih organizacija i jednakosti njihovih prava, kao i budućnim parlamentarnim izborima u državi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve