Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Bukte dva velika rata, do rješenja dolaziti zajedno

Iz kabineta dodaju da u Tbilisiju će se okupiti politički i poslovni lideri, stručnjaci i predstavnici međunarodnih organizacija, međunarodnih finansijskih institucija, kako bi se ispitali faktori koji efikasno definišu regionalnu i globalnu trgovinu i povezanost

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović doputovao je u glavni grad Gruzije Tbilisi, gdje sjutra učestvuje na forumu koji će ugostiti oko 2.000 učesnika iz 60 zemalja.

Abazovića je danas na aerodromu svečano dočekao Irakli Karseladze, ministar regionalnog razvoja i infrastrukture Gruzije, dok ga sjutra očekuje bilateralni susret sa premijerom Gruzije Iraklijem Garibašvilijem.

“U izazovnim vremenima gdje već bukte dva velika rata, ne smijemo ni jednog trenutka da zaboravimo da do održivih rješenja dolazimo zajedno. Zadovoljstvo mi je što sam u Gruziji i što ću imati priliku da sa kolegama iz preko 60 zemalja, razgovaram o političkim izazovima i ekonomskim projektima vezanim za infrastrukturu”, naglasio je Abazović.

Abazović će govoriti na uvodnom panelu pomenutog foruma, zajedno sa Iraklijem Garibašvilijem, premijerom Gruzije, Nikolom Pašinjanom, premijerom Jermenije, Ali Asadovim i premijerom Azerbejdžana.

Kako je saopšteno iz Vlade, u Tbilisiju će se okupiti politički i poslovni lideri, stručnjaci i predstavnici međunarodnih organizacija, međunarodnih finansijskih institucija, kako bi se ispitali faktori koji efikasno definišu regionalnu i globalnu trgovinu i povezanost.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve