Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović: Ako se utvrdi da je gest Kovačevića namjeran to je za najgrublju osudu

Abazović je kazao da je najvažnije da se nova Vlada formira što prije

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović je kazao da ukoliko se utvrdi da je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević namjerno držao ispružen srednji prst prilikom intoniranja himne Crne Gore, onda je to za najgrublju osudu. Komentarišući jučerašnji skup podrške Kovačeviću u Nikšiću, Abazović je kazao da je ovo slobodna zemlja i da svako ima pravo da iskaže svoj stav.

“Osudio sam takav čin. Ostavio bih organima da utvrde je li to urađeno namjerno ili ne. Moramo da obratimo pažnju na ponašanje kada je u pitanju taj čin. Ako je postojala namjera, onda je to za najgrublju osudu. A o skupu podrške njemu, ovo je slobodna zemlja”, kazao je Abazović danas novinarima u Danilovgradu.

Abazović je kazao da je najvažnije da se nova Vlada formira što prije.

“Bilo bi dobro da se formira do početka septembra”, kazao je kratko Abazović.

O Amanu

On je rekao da je Crnoj Gori cilj da Aman radi.

“Što se tiče Svetog Stefana, on je kazao da je sa investitorima dogovoreno. Na njima je kako će sa svojom imovinom kojom upravljaju da prodaju svoje aranžmane, kapacitete. Ako oni žele da zarade valjda im je cilj da ga što prije stave u funkciju. Nama je cilj da oni rade. Ako su promijenili svoju poslovnu politiku, neka obavijeste Vladu jer Vlada ima i druge mehanizme da riješi problem”, rekao je Abazović odgovarajući na pitanje zašto Aman još nije otvorio turistički kompleks Sveti Stefan.

O izjavi Vladimira Jokovića da strancima treba povećati cijene za obilazak parka Piva, a da ga domaće stanovništvo ako im je skupo obilaze park u septembru, Abazović kaže da je izjava istrgnuta iz konteksta.

“On je mislio da cijena od jednog eura nije adekvatna za park Piva. Ja sam rekao da ga nađe građane treba da damo posebne cijene za nacionalne parkove. Pored 50 dobrih odluka treba da se bavimo tom izjavom. Naši građani imaće povlastice. Ne možemo da ponižavamo sebe da se u park prirode ulazi za jedan euro. Izjava Jokovića je istrgnuta iz konteksta”, istakao je on.

O Dušku Kneževiću koji se prijavio da bude u Kabinetu predsjednika države

“To je stvar predsjednika države. Nemamo mogućnost da uređujemo kabinet predsjednika države”, naglasio je Abazović.

O jutrošnjim hapšenjima zbog šverca droge

“Imali smo veliku akciju. To su odlične vijesti za Crnu Goru. Da se narko dileri konačno sklone i da ljudi koji rade pošteno imaju što više komocije i slobode”, zaključio je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
10.07.2023-13:24 13:24

…to je tesko utvrditi ,svima nam se ucinio taj”srednji prst” da se sam ukočio -morace ici srednji prst na vjestacenje i poligraf ,mozda je to kod Šubare na himne sam od sebe, sam koči …!/Šubara nije mozda kriv/

Skywalker
10.07.2023-13:55 13:55

Dritko , to nije samo za osudu, to je za kaznu i otkaz.
U nekoj normalnoj drzavi ne bi ni bio predsjednik opstine ili bio morao odmah dati ostavku.
Mrs!!!!