Petak, 24 Marta, 2023
Rubrika:

Pomiješane reakcije na kraj serije Igra prijestola

Bez spojlera o posljednjoj epizodi jedne od najuspješnijih serija u istoriji televizije

Posljednja epizoda Igre prijestola emitovana u noći između nedjelje i ponedjeljka označila je i kraj jedne od najuspješnijih serija u istoriji televizije.

„Igra prijestola me je oblikovala kao ženu, glumicu i ljudsko biće”, napisala je Emilija Klark/Getty images

Međutim, kraj serije je donio pomiješane reakcije fanova i kritike.

Više od milion gledalaca je potpisalo peticiju da se osma sezona ponovo snimi, angažovanjem „kompetentnih scenarista”.

A čak i da želite da ignorišete prve reakcije fanova, kritičari ne kaskaju mnogo za njima.

„Nema sumnje da je osma sezona zbrzana”, napisala je Lusi Mangan iz Gardijana.

„Prilike su propuštene, rasuta je dobra volja, i likovi i glumci nijesu tretirani najbolje.””

„Kada učestvujete u Igri prijestola, ili pobijeđujete ili umirete. Sveukupno, mislim da je serija pobijedila.”

Mangan nije jedina koja je imala zamjerke na produkciju, kako je Erik Kain iz Forbsa napisao: „Mislim da su greške u finalu nastale iz brzopletosti”.

Kain dodaje da je priča Denis Targarjnen bila „suviše zbrzana kako bi dobro funkcionisala, ali uz dovoljno vremena i pažnje, to je mogao da bude jedan od bolje razvijenih likova na televiziji”.

„Bez obzira na greške u posljednjoj sezoni i na razne pogrešne odluke tokom godine… Ovo je i dalje jedna od najboljih serija na svijetu.”

Novinar Metroa, Adam Starki, napisao je da je posljednja epizoda koristila „nelogične prečice u naraciji, koje nijesu bile u skladu sa inače detaljnom prirodom serije”.

„Nije baš završnica kakvu smo očekivali, ali teško je biti ljut na seriju koja je funkcionisala na tako uzbudljivom nivou”, dodao je Starki.

Foto: SKY ATLANTIC

Neki kritičari su bili direktniji.

„Kakav potpuni antiklimaks”, napisala je Nikola Agijus za San.

„HBO, da li ste uopšte pogledali seriju prije nego što ste pristali da je emitujete? Mislim, imali ste dvije godine! Želim da pronađem scenariste, zgrabim zvono i zvonim im ispred lica, urlajući ‘sramota’. Možda će tada shvatiti poruku.”

„Sa vedrije strane, barem nijesam tužna što je Igra prijestola završena. Hvala ti osma sezono, što si ovaj rastanak učinila toliko lakšim.”

„Najveći utisak završetka Igre prijestola jeste koliko je isprazan osjećaj na kraju”, napisao je Ed Pauer u Telegrafu.

Pisac Stiven King je među onima koji brane seriju na Tviteru.

„Dosta negativnih reakcija oko završetka, ali mislim da je to zbog toga što ljudi ne žele NIKAKAV završetak”, napisao je. „Ali znate kako kažu: Sve dobre stvari…”.

„Hvala vam što ste podržavali seriju do samog kraja”, napisala je Sofi Tarner pred emitovanje posljednje epizode.

View this post on Instagram

Sansa, Thank you for teaching me resilience, bravery and what true strength really is. Thank you teaching me to be kind and patient and to lead with love. I grew up with you. I fell in love with you at 13 and now 10 years on.. at 23 I leave you behind, but I will never leave behind what you’ve taught me. To the show and the incredible people who make it, thank you for giving me the best life and drama lessons I could have ever asked for. Without you I wouldn’t be the person I am today. Thank you for giving me this chance all those years ago. And finally to the fans. Thank you for falling in love with these characters and supporting this show right through till the end. I’ll miss this more than anything.

A post shared by Sophie Turner (@sophiet) on

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve