Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Pejović: Sindikat kulture ne prestaje da nas iznenađuje svojim postupcima, lažima, prevarama i manipulacijama

''Sujeta, zavist i zluradost su, po odnosu prema zaposlenima u kulturi, o ironije, izgleda jedine duhovne vrijednosti reprezentativnog Sindikata kulture. Uprkos svemu onome što kultura pokušava da nas nauči''

Sindikat kulture ne prestaje da nas iznenađuje svojim bestidnim postupcima, lažima, prevarama, manipulacijama… Dokle seže dubina tog zatrovanog bunara zvanog reprezentativni Sindikat kulture, upitao je Vukan Pejović, predsjednik Slobodnog Sindikata kulture Crne Gore i Udruženja glumaca Crne Gore.

“Članovi Sindikata kulture, predsjednica Zorica Stijepović, Slađana Sjekloća i Draško Kovačević ovim postupkom dokazali su da nemaju obraz, integritet, da su im nepoznate riječi plemenitost, čast i poštenje. Da su spremni da javno obećaju da će podržati povećanje, a zatim nakon odobrenja Vlade i dostavljenog mišljenja Ministarstva finansija o uvećanju koeficijenta – gotovu proceduru hladnokrvno odbiju da potpišu i time ostave 137 familija bez uvećanja plata u sred inflacije”, ocijenio je on.

Možda najgore od svega, prema riječima Pejovića, je to da su u stanju da svoje članove ostave na tanak led – otkaz GKU-a. Sve ovo, i ko zna što još, bi prije prihvatili nego potpisali povećanje koeficijenata umjetnicima. Sujeta, zavist i zluradost su, po odnosu prema zaposlenima u kulturi, o ironije, izgleda jedine duhovne vrijednosti reprezentativnog Sindikata kulture. Uprkos svemu onome što kultura pokušava da nas nauči.

“Članovi Sindikata kulture, želite li stvarno da vas ovakvi ljudi vode? Želite li stvarno da svojim nečinjenjem postanete dio njihovog sistema? Koja je cijena pasivnosti ili još gore, podržavanja ovakvih postupaka”, upitao je Pejović.

Ako je ovo svima normalno, poručuje, onda potpuno zaslužujemo etiketu necivilizovanog naroda i stanje u državi u kojoj trenutno živimo. I gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve