Srijeda, 24 Jula, 2024
Rubrika:

Milošević: Neka sami odluče kad će se vratiti

Opoziciji treba prepustiti da sama donese odluku o tome kad će prekinuti bojkot i vratiti se u Skupštinu. To je u razgovoru za Dan saopštio Tarzan Milošević, politički direktor Demokratske partije socijalista.

– Bojkot parlamenta je izbor opozicije. Prepustimo njima da sami odluče kada će se vratiti u parlament, kaže Milošević.

Ovakav njegov stav se drastično razlikuje od javnih nastupa premijera i zamjenika predsjednika DPS-a Duška Markovića, koji konstantno poziva opoziciju da prekine bojkot i vrati se u skupštinske klupe.

Milošević je najavio da će se uskoro i zvanično znati kako će DPS nastupiti na lokalnim izborima u Nikšiću, zakazanim za 12. mart.

Siguran je da će DPS i nakon martovskih izbora imati većinu u Nikšiću.

– O načinu izlaska na lokalne izbore u Nikšiću odlučuje Opštinski odbor DPS-a uz suglasnost Predsjedništva naše partije. Odluku ćemo donijeti vrlo brzo. Očekujemo sigurnu pobjedu na nikšićkim izborima i 21 mandat za našu partiju u lokalnom parlamentu. Sve što je urađeno u prethodnom periodu u Nikšiću sa lokalnog i državnog nivoa, preporučilo nas je da od građana tražimo i sigurno dobijemo podršku za još jedan mandat, uvjeren je Milošević.

Situaciju u Demokratskoj partiji socijalista proteklih dana prilično je zakomplikovala sjednica podgoričkog odbora. Na toj sjednici, predsjednik DPS-a Milo Đukanović tražio je odgovornost čelnika podgoričkog odbora zbog slabog rezultata na parlamentarnim izborima na nivou glavnog grada.

Đukanović je najavio da će se pitanjem odgovornosti baviti Predsjedništvo DPS-a. Nakon tih kritika, kako je Dan ranije objavio, šef podgoričkog odbora DPS-a Vladan Vučelić najvjerovatnije će ubrzo podnijeti ostavku na tu funkciju.

Komentarišući dešavanja na sjednici odbora DPS-a u glavnom gradu, Milošević kaže da je DPS u Podgorici ostvario odličan rezultat.

– Više od 41 odsto građana dalo je podršku našem samostalnom nastupu u Podgorici što je rezultat za respekt. Kao ozbiljna partija u svakom opštinskom odboru tražimo dodatnu rezervu, ne u smjenama nego u kadrovskom jačanju i dinamičnijem radu naše partije. To se odnosi na sve opštinske odbore DPS-a. Na Predsjedništvu DPS-a je da poslije sveukupne analize zauzme konačan stav, zaključio je Milošević.

Izvor: Dan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve