Centar za kulturu Kolašin raspisuje prvi konkurs za dodjelu Nagrade Radovan Zogović, od 30. juna do 25. jula, a pravo učešća imaju autori i autorke iz Crne Gore (do 35 godina) koji pišu na crnogorskom, srpskom, bosanskom ili hrvatskom jeziku.

Autor logoa Srđa Dragović

Kako ističu organizatori, pjesnici/kinje mogu slati radove na temu slobode, tolerancije i antifašističkih vrijednosti koje je Radovan Zogović u svom stvaralaštvu afirmisao.

“Svaki autor može poslati najviše dvije neobjavljene pjesme. Radovi se šalju na imejl adresu zogovicevi.dani@gmail.com, potpisani imenom i prezimenom. Konkurs je otvoren od 30. juna do 25. jula, a žiri, sastavljen od pisaca, profesora i urednika, nagradiće tri najbolje pjesme novčanim iznosima od 300, 200 i 100 eura”, ističu u kolašinskom centru za kulturu.

Rezultati konkursa, kako se dodaje u saopštenju, biće objavljeni u medijima i na zvaničnoj Fejsbuk stranici Festivala “Dani Radovana Zogovića”, u sklopu kog će se 19. avgusta, na 113. godišnjicu rođenja Radovana Zogovića, održati i ceremonija uručenja nagrada.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve