Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

IZOSTAO PAGANSKI RITUAL ”KRSTOPLIV”: Mićović i Ostojić se prepali Đedove kletve, zato pozvali da se ne pliva za krst!?

Iako je kao zvanični razlog za odlaganje ''krstopliva'' navedeno loše vrijeme, kako MEGAEKSKLUZIVNO saznaje Portal Aktuelno, stvarni motiv odustajanja od poludrevnog svetosavsko-paganskog rituala je strah Mićovića i Ostojića od kletve pokojnog Amfilohija Radovića!

Svi oni koji su se iskreno nadali da će ovog 19. januara na paganski praznik Bogojavljanja na crnogorskim rijekama gledati užirena tjelesa koja se u fanatičnoj svetosavskoj ekstazi bore za drveni predmet u obliku krsta, koji je u vodu zafrljačio bradati funkcioner takozvane SPC, žestoko su se razočarali.

Osim par ”divljih” grupa koje su samoinicijativno krenule u poduhvat plivanja za drveni predmet – krst, ove godine nije bilo polutradicionalnog, pagansko-svetosavskog rituala. To je prvi put u drevnoj svetosavskoj tradiciji koja se praktikuje od 2003. godine u Crnoj Gori da se ovaj ritual odlaže.

Kao zvanični razlog odgađanja paganskog rituala ”krstopliv”, direktor crnogorske filijale svetosavske sekte (SS) pozante pod akronimom SPC Jovan Mićović alijas Joanikije, i njegov visoki funkcioner Metodije Ostojić naveli su ”vanredne vremenske uslove, koji predstavljaju opasnost po ljudske živote”.

Kako je saopšteno iz crnogorske filijale SS, takozvane Mitropolije, Joanikije je naglasio da se ”to posebno odnosi na mjesta u kojima postoje realni i veliki rizici za učesnike, gdje se pliva u hladnim, nabujalim rijekama i uzburkanom moru, uz jake i opasne vodene struje”.

Joanikije, Amfilohije i Metodije: Izdali Đeda kao dvosobni stan u luksuznoj zgradi SPC ispod Gorice

Iako je kao zvanični razlog za odlaganje ”krstopliva” navedeno loše vrijeme, kako MEGAEKSKLUZIVNO saznaje Portal Aktuelno, stvarni motiv odustajanja od poludrevnog svetosavsko-paganskog rituala je strah Mićovića i Ostojića od kletve pokojnog Amfilohija Radovića!

”Mićović i Ostojić su već duže vremena u strahu zbog toga što su izdali amanet pokojnog Amfilohija, koji je i ustanovio tradiciju ‘krstopliva’. U zadnje vrijeme taj strah je veoma izražen. Oni se boje da ih Đedo ne kazni jednom sočnom kletvom, koju bi uputio iz pakla, pa su stoga morali da odustanu od održavanja ‘krstopliva’. Izgovori u vidu vremenskih uslova su jednostavno samo pokriće za strah od Đedove kletve”, rekli su naši sagovornici iz duboke svetosavske mreže.

Kako navode, čak ni Crnogorski Bog, koji je veoma milostiv, nije uspio da odgovori Radovića od bacanja jake kletve.

”Amfilohije je toliko razočaran što je njegov amanet pogažen da je bio spreman da baci izuzetno jaku kletvu na Mićovića i Ostojića, ali i na sve koji su bili spremni da učestvuju u ovom paganskom ritualu. Dobro je što je održavanje ‘krstopliva’ odloženo jer sprovođenje kletve u djelo ne bi mogao da spriječi ni Crnogorski Bog. Srdžba Đedova je suviše velika, a pojačana je paklenim mukama kroz koje prolazi”, rekli su naši izvori.

Zbog Đedove kletve mnogi pripadnici SS ostali suvih tjelesa

Portal Aktuelno više puta je pisao kako su Mićović i Ostojić iznevjerili amanet pokojnog Radovića po nalogu Beograda.

Potpisanim ugovorom između takozvane SPC i kontroverznog veleizdajnika Dritana Abazovića, u potpunosti je poništeno nasljeđe pokojnog Amfilohija koji je planirao i gotovo pripremio teren za potpisivanje dokumenta sa ,,Pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori“. Taj termin je izbačen iz ugovora, i zamjenjen nazivom Srpska pravoslavna crkva (SPC).

Takođe, ugovorom je ukinut Episkopski savjet Pravoslavne crkve u Crnoj Gori kao i titula arhiepiskopa, koju je nosio pokojni Radović.

Kada je u pitanju pagansko-svetosavski ritual ‘krstopliv’, pripadnici svetosavske sekte u Crnoj Gori ga upražnjavaju od 2003. godine, kada je 19. januara prvi put održan na ušću Ribnice u Moraču. Tada je upravo Amfilohije bacio krst u Moraču, čime je započeta svetosavsko-paganska tradicija krstoplivanja u Crnoj Gori.

U.P.A.

*Napomena: Tekst je satiričnog karaktera, pojedini djelovi nijesu zasnovani na činjenicama i nema za cilj širenje lažnih informacija, već samo predstavlja nadrealistički osvrt na devijantna društveno-politička zbivanja. 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

10 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
21.01.2023-08:11 08:11

Komunjare i nvo sektaši ponovo na aparatima ! :)

Krsto
22.01.2023-05:03 05:03
Reply to  Merlin

Djedo Amfilohije je bio pukovnik UDBE komunista i ateista koji je ubacen u crkvu kao lazni pop da bi spijunirao…Rista Satanista je slusao ko sta od popova zbori protiv komunista a oni su posle hapsili i tukli te ljude..Naravno cim je komunizam propao Rista Satanista se presaltao u laznog vjernika ali se sluzbe u srbijanskoj UDBI [DB] nije nikad odrekao…

Krsto
22.01.2023-05:05 05:05
Reply to  Merlin

Ostavi se ti Merline toga ko je na aparatima..Bolje gledaj ko je sad na tvojoj zeni…

Vinuška
21.01.2023-10:30 10:30

Tzv. stil plivanja krsno. Samo priznajte da nijeste hrišćani i sve vam je “oprošteno”.

BMX
21.01.2023-10:32 10:32

“Plivanje za krst” u rijeci ili moru NEMA ama bas nikakvo uporiste u Bibliji, hriscanstvu, Jevandjelju, pravoslavlju, besjedama Isusa niti bilo kakvim dr kanonskim propisima. To je cisti paganizam i sta to rade ti popovi ? Pod plastom religije i umjesto da uce te ljude pravim vrijednostima oni regrutuju buduce ekstremiste i fanatike koje namjerno drze u neznanju sto je veliki grijeh i sramota

Vele
21.01.2023-11:48 11:48

Metomuje
Odnosno Metoimje

Dst
21.01.2023-18:27 18:27

A tvoj ideološki svetonazor u jamama i zidanom mostu.

Mirko
21.01.2023-20:25 20:25

A zasto su na aparatima, što vi plivate u ime nekog paganskog obicaja, sto se mene tice utopite se svi zajedno!

Mićko
21.01.2023-20:28 20:28

Sektaši su crkva Srbije, i polupismeni svijet koji sluša te pedofila i ide za njima, jesu li te izbušili ti popovi Merline, kako ti je anus?

Antikomunjara
21.01.2023-23:46 23:46

Koji govor mržnje, 1 kroz 1. Nadajmo se da će vam gospod bog dati razuma i odvojiti vas od satanističkog puta na kojem ste, molim boga da vam zdravlja da.