Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

OSTOJIĆ PODLEGAO PRITISKU I PRODAO DUŠU SVETOSAVLJU: Metodije pljunuo na Amfilohijev amanet i priključio se kačavendističkoj struji u SS

Osim što nije uspio da očuva Amfilohijev amanet i kao što je to radio njegov duhovni otac - usprotivi se beogradskoj paravjerskoj tiraniji, Ostojić je podlegao farisejskom pritisku centrale SS i potpuno je prihvatio svetosavsku zločinačko-genocidnu doktrinu.

Piše: Balša Knežević

Ekstremistička organizacija ljubitelja genocida i neočetništva svetosavska sekta (SS) poznata i pod akronimom SPC, u sektaškom maniru prosto usisava lakovjerne duše i ugrađuje ih u svoj sistem paravjerske dogme koja na pijedastal svetosti postavlja ratne zločince, kriminalce i pedofile.

Kad jednom upadnu u sektaški sistem ove ekstremističke organizacije, bilo kom pripadniku i funkcioneru veoma je teško da ne postane dio zlokobnog djelovanja ratnohuškačkog svetosavlja, koliko god u početku imao iskrene namjere.

Najbolji primjer kako zlokobno svetosavlje uzima ljudske duše i ugrađuje ih u svoj ekstremističko-zilotski sistem parapolitičkog vjerovanja je visoki funkcioner SS Metodije Ostojić, operativnog zvanja – vladika budimljansko nikšićki.

Đedov favorit za šefa MCP

Opšte je poznato da je pokojni lider crnogorske filijale SS takozvane Mitropolije crnogorsko primorske Amfilohije Radović, imao jaku autonomiju u Crnoj Gori, koja je nakon njegove smrti potpuno ukinuta.

Metodije širi četništvo i dokazuje vjernost SS

Za razliku od pokojnog Radovića koji se nije libio da pruži jak otpor svetosavskoj centrali i njenom nezvaničnom šefu autokrati Aleksandru Vučiću, Jovan Mićović- Joanikije koji je na sumnjiv način i nakon krvavog i sramnog ustoličenja, postavljen za njegovog nasljednika, je bespogovorni sluga Beograda, odnosno centrale takozvane SPC. Kao eksponent Beograda Mićović je pretvorio crnogorski ogranak SPC u političku organizaciju čiji je jedini cilj hegemonija i subverzivno djelovanje protiv Crne Gore.

Kako smo već pisali, nije tajna da Amfilohije, upravo jer je znao da će doći do ovakvog scenarija nakon njegove smrti, nije imao visoko mišljenje o Mićoviću. Imao je sasvim drugo kadrovsko rješenje na umu kada je u pitanju njegov nasljednik.

Amfilohije je želio da ga na mjestu mitropolita crnogorsko-primorskog naslijedi vladika Metodije Ostojić, izuzetno obrazovan i veoma školovan kadar SPC, koji je bio veoma blizak ideji pokojnog mitropolita da pravoslavna crkva u Crnoj Gori treba da, za početak, dobije širu autonomiju od Beograda.

Nesretnog Amfilohije svi iznevjerili: Portal Aktuelno ostao jedini čuvar Đedovog amaneta

Iznevjerio Amfilohija

I pored toga što je jaka struja iz ”patrijaršije” bila protiv imenovanja Ostojića za vladiku budimljansko-nikšićkog, Amfilohije se prije smrti postarao da izlobira njegov izbor za čelnika te eparhije da bi osigurao da njegovo zavještanje, makar u kadrovskom smislu, preživi desant mašinerije SS sa Kalemegdana.

Međutim, nakon potpisivanja sramnog, veleizdajničkog ”temeljnog ugovora”, postalo je jasno da Metodije nije uspio da se izbori za očuvanje amaneta pokojnog Radovića.

Portal Aktuelno više puta je pisao da je potpisanim ugovorom između takozvane SPC i kontroverznog veleizdajnika Dritana Abazovića, u potpunosti poništeno nasljeđe pokojnog Amfilohija koji je planirao i gotovo pripremio teren za potpisivanje dokumenta sa ,,Pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori“. Taj termin je izbačen iz ugovora, i zamjenjen nazivom Srpska pravoslavna crkva (SPC).

Abazović po nalogu stranih centara moći sa sjedištem u Beogradu prodao grobove naših predaka svetosavskoj sekti, i zaokružio izdaju Amfilohija Radovića

Takođe, ugovorom je ukinut Episkopski savjet Pravoslavne crkve u Crnoj Gori kao i titula arhiepiskopa, koju je nosio pokojni Amfilohije Radović.

Prodao dušu svetosavskoj sekti

Osim što nije uspio da očuva Amfilohijev amanet i kao što je to radio njegov duhovni otac – usprotivi se beogradskoj paravjerskoj tiraniji, Ostojić je podlegao farisejskom pritisku centrale SS i potpuno je prihvatio svetosavsku zločinačko-genocidnu doktrinu.

Da bi dokazao vjernost toj doktrini, Ostojić je morao da ispuni dva kriterijuma – da javno veliča zločince i kvislinge i da negira postojanje Crne Gore kao države  i Crnogoraca kao naroda.

Metodije je svoju sklonost negiranju Crne Gore i Crnogoraca nalogodavcima iz SS dokazao prije nekoliko dana u operativnoj bazi kodnog naziva Đurđevi Stupovi u Beranama. Ostojić je tom prilikom kazao da je ”podgorička skupština 1918. godine bila kruna i izraz cjelokupnog stremljenja ka ujedinjenju sveukupnog srpskog naroda svih srpskih zemalja u svim krajevima gdje su živjeli”.

Time je nesrećini izdajnik Đedovog amaneta potvrdio svoje anticrnogorstvo i pripadnost ideji svetosavlja i ”srpskog sveta”.

Kada je u pitanju veličanje zločinaca i kvislinga Metodije je zadovoljio i taj kriterijum SS – u avgustu je u Beranama glorifikovao vođe četnika u Drugom svjetskom ratu Dražu Mihailovića i Pavla Đurišića, odgovorne za ratne zločine i masovne pokolje civilnog stanovništva. Metodije je tokom parastosa u Gornjem Zaostru, kojem je prethodio tradicionalni četnički skup, Mihailovića i ostale vođe četnika nazvao ,,komandantima koji su se borili za ispravnu stvar“.

Postao Kačavendista?

S obzirom da je zadovoljio kriterijume da postane punopravni funkcioner svetosavske sekte, centrala u Beogradu htjela je da osigura da nekadašnji Amfilohijev učenik slučajno ne podlegne ”iskušenjima” i nekad počne da ”koketira sa crnogorstvom” kao pokojni Radović.

Da bi se dokazao ”kačavendistima”, Metodije je 9. avgusta u čin igumana manastira Zlateš u blizini Bijeloga Polja (Tomaševo) proizveo Nikolaja Stamatovića, aktera pedofilskih i gej skandala, koji važi za glavnog makroa u svetosavskoj sekti (SS)

U tom cilju pred Ostojića je postavljen test nakon kojega je primljen u najtvrdokorniju ekstremsitičku ložu unutar sekte – takozvane Kačavendiste, poznate po podržavanju i učestvovanju u pedofiliji i raznim drugim bludnim radnjama.

Episkop budimljansko-nikšićki Metodije proizveo je 9. avgusta u čin igumana manastira Zlateš u blizini Bijeloga Polja (Tomaševo) Nikolaja Stamatovića, aktera pedofilskih i gej skandala, koji važi za glavnog makroa u svetosavskoj sekti (SS).

Dugo godina Stamatović, državljanin Bosne i Hercegovine, bio je monah u Bijeljini kod vrhovnog pedofila i bludnika SS episkopa zvorničko-tuzlanskoga Vasilija Kačavende, koga je takozvana SPC umirovila, ali ne i raščinila nakon što su u javnosti isplivali tajno napravljeni video snimci i fotografije njegovih „bludnih radnji”.

Stamatovića je MUP Srbije uhapsio septembra 2013. ispred Patrijaršije u Beogradu zbog pokušaja da navodno proda kompromitujuće materijale o orgijanju Kačavende.

Portal Aktuelno pisao je još 2020. godine kako su se na teritoriji Crne Gore skrivali opasni članovi kriminalne organizacije zaodjenuti u mantije, među kojima i Stamatović koji važi za glavnog makroa takozvane SPC.

Ovakvim postupanjem Metodije je postao još jedan u nizu funkcionera SS koji je pljunuo na amanet pokojnog Amfilohija Radovića i integrisao se u duhovno-kancerogeno tkivo opasne ekstremističke paravjerske sekte, koja glorifikuje genocid, izdaju, zločin, negira postojanje Crne Gore i Crnogoraca i predstavlja sigurnu kuću za pedofile.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

12 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
07.12.2022-11:46 11:46

Kad su ono zaprečavali ulice po Crnoj Gori ovu spodobu je dopalo da sa svojim borcima zapriječi most na Tari. Reagovala je policija i mirno bez nasilja je otklonila ovu blokadu Ova spodoba je tada u tv kamere izjavila da je policija postupala korektno i bez upotrebe bilo kakve sile. Dan po dešavanju je ova spodoba helikopterom hitno prebačena na čuveni VMA u Beograd kako bi mu spasili život koji mu ne bio ugržen ,, nasiljem,, policije. On tada kaže da ga niko nije ni prstom takao ali ga poslije kraćeg ubjeđivanja ubijediše da je teško pretučen i da mu… Pročitaj više »

Lastva Grbaljska
07.12.2022-12:13 12:13

Prodali bi oni i rodjene majke i sestre a ne mrtvog Amfilohija.
To je jedna nevidjena sekta lopova svega čega se dokopaju.

Pe Pera
07.12.2022-12:35 12:35

Jel pisac očekuje Pulicera uza ovaj tekst ili novčanu nagradu od mila…

Donbas
07.12.2022-13:04 13:04
Reply to  Pe Pera

Mrššššššš uš tri lijepe N4S!

Kerber
07.12.2022-13:35 13:35
Reply to  Donbas

Ma kakve tri!? Mrššššššššššš u četiri lijepe N4S!

Mrgud
07.12.2022-16:26 16:26

Istina boli, rijetko što kao istina.

džudović
07.12.2022-18:02 18:02

Ponašanje SPC u Crnoj Gori pokazuje da je to dobro organizovana kriminalna grupa. I dobro finansirana da radi to što radi.

Jes ti znaš
07.12.2022-19:53 19:53

Džudoviću.Ko tije reka?

Čevo ravno
07.12.2022-21:09 21:09

Autor teksta je sigurno veliki znalac i vjernik pa često tretira vjerske i crkvene teme.
Čini to na način da čovjeku, čitajući, moraju pasti na um stihovi našeg velikog pjesnika:
“Prokleta neka je zemlja u kojoj su paščad puštana, a kamenje svezano” (u zimsko doba, oko Savina dana).

Marko
07.12.2022-21:41 21:41

Zašto niko ne piše da je Metodije ujak Milojku?
Zbog toga je Crkva Srbije otkazala pomoć u terenskom radu Crkvenim Kmerima i dala je Evropi Nikad.

GLORIFIKACIJA ZLOČINA U SRŽI TAKOZVANE SPC: Mladi ljudi su žrtve opasnog ekstremističkog kulta zla i svetosavskog nacionalizma - Voice of Montenegro
20.07.2023-12:12 12:12

[…] crnogorske filijale SS, prekaljeni operativac više tajnih službi Amfilohije Radović, kako smo više puta pisali, želio je da Metodije dođe na mjesto takozvanog mitropolita crnogorsko-primorskog, jer je […]

SLUČAJ METODIJE: Trostruki izdajnik i promoter pedofilije u službi popisnog inženjeringa - Voice of Montenegro
20.10.2023-14:00 14:00

[…] time što je prodao amanet svog pokojnog mentora i duhovnog oca Amfilohija Radovića. Kako smo više puta pisali, Radović je želio da Metodije dođe na mjesto takozvanog mitropolita crnogorsko-primorskog, jer […]