Srijeda, 29 Novembra, 2023
Rubrika:

Ti se pitaš, Spajke…

O tome da se ne valja kačiti sa Spajićem, zna se gotovo sve. Ako se čovjek već nije libio da se otvoreno suprostavi regionalnom despotu Vučiću, onda bi cijela stvar sa ovdašnjim šišnjarima mogla biti lako riješena. Uostalom, Spajke je vjerovatno savršeno svjestan da bi bilo kakav ustupak paradnoj smišljotini ''srpskog sveta'' predstavljao definitivni kraj njegove političke karijere.

piše: Željko Vukmirović

Šta je prioritet? Opstrukcija sastavljanja proevropske Vlade ili uništavanje političke karijere Milojka Spajića? Mrtva trka. Sjatio se oko tih pitanja sav ovdašnji retrogradni potencijal. Navalilo to, glumataju ozbiljnost, prosipaju oholost. Realno, zaokupljeni ličnim interesima i pristiglim nalozima sa drugih retrogradnih adresa, nemaju baš nekog naročitog izbora. Jer, ako sada prokockaju ovu povlasticu osvojene vlasti i ovako destabilizovanu Crnu Goru, slabo da će se ikada više sastaviti.

Znaju to i Milatović i Abazović i Bečić i Mandić. Nego, fora je u tome što to zna i mandatar Spajić. A zna i da od svakog od tih asova koji mu sada podmeću svoju verziju Vlade, da im može biti, ni čašu vode ne bi dobio.

Isplativost sluganstva i oholosti na vlasti ili onog učinka ostvarenog po dubini već je rezultiralo okupljanjem kadra koji se dokazao samo u činjenici da nije kadar ni jednu mjesnu zajednicu uspješno da vodi, a kamoli državu.

Bez naročitog iznenađenja, trenutni predsjednik Milatović se vraća u svoju ulogu onog umišljenog klinca kojeg je politički veteran Milutin Đukanović svojevremeno, na nekom sastanku, gađao fasciklom. Valjda Milatoviću ta rola najviše odgovara. Bio je bahat, gospodarski nastrojen, bez trunke kredibiliteta, zaštićen srpskom crkvom i sračunatim srbovanjem. A to što popiješ fasciklu u glavu, na kraju ispadne tek sporedan tekst u medijima, jučerašnja vijest, brzo se zaboravi.

Zna to i ostatak ekipe koja bi da, uz Milatovića, sastavlja crnogorsku Vladu. A znaju i da im sve crnogorsko samo smeta, ne treba im ništa u životu, u nekoj drugoj formi će biti daleko srećniji, lično podmireni, poslušničko preparirani, bez posebnih briga. Naročito sada, pred popis stanovništva.

I tako se stiže do Spajketa koji u rukama ima neke upotrebljive karte za nastavak partije, za razliku od tih znalaca koji raspolažu samo bezvrijednim, rasparenim tarabama.

O tome da se ne valja kačiti sa Spajićem, zna se gotovo sve. Ako se čovjek već nije libio da se otvoreno suprostavi regionalnom despotu Vučiću, onda bi cijela stvar sa ovdašnjim šišnjarima mogla biti lako riješena. Uostalom, Spajke je vjerovatno savršeno svjestan da bi bilo kakav ustupak paradnoj smišljotini “srpskog sveta” predstavljao definitivni kraj njegove političke karijere. U toj ekipi nema prolaz. Naročito kada mu osvjedočeni i uhljebljeni diletanti spočitavaju greške. Naročito kada to čine i oni koji se vrhovima prstiju drže za svoje trenutne pozicije.

Zato, mandataru slijedi povratak na bazično razriješenje ukazanog povjerenja.

Ti se pitaš, Spajke…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
SuperHik
08.10.2023-07:23 07:23

Uh,uh, do juče ste ga pljuvali, a sada je “Spajke”.. Tužno je ako ste spali na Spajketa. :)

Ama_dokle
09.10.2023-10:29 10:29
Reply to  SuperHik

Merline, ne trudi se, ne razumiješ ti ništa, sprdnja si obična.

COL-CRNOGORSKA OSLOBODILAČKA LIGA
08.10.2023-07:57 07:57

Sve podśeća na onaj vic kad dvjica upanu u septičku jamu jednom sadržaj jame do vrha brade, a drugom do ramena. Onaj viši počne mlatarati rukama kako bi isplivao, a oni manji mu povika ne talasaj budalo ulazi mi žućkasta tekućina u usta…

xxy
08.10.2023-08:30 08:30

jao ,jao a rugalili se sa Zdravkovim apostolom Milojkom , drzavljanin Srbije itd a sad Spajke ti se pitas !!

Bajo
08.10.2023-21:11 21:11

Zlo se trpi od straha gorega . Ps. Sve cega je protivnik Vuči. , je dobro za CG. A da je Krivokapic imao grama politicke pameti ,ne bi onako sramno prosao.