Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

Predstava “Rajo Amerika”

Ova priča Demokratskog fronta se, bez nekog naročitog otkrića, može smatrati samo nastavkom angažmana iz 2015. i 2016. godine. Uostalom, posao ekonomske destabilizacije države Crne Gore je, na zadovoljstvo političke grupacije DF, već prilično obavljen. Uz nesebičnu podršku sada već čuvenih partnera ''zvaničnog Beograda i nezvanične Moskve''. Još samo da se srede ove nijanse oko smjene predsjednika države i ''majke Skupštine''.

za aktuelno.me

piše: Željko Vukmirović

Skupština je majka svih institucija, rekao je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

I eto po njemu razrješenja predstave o smjeni predsjednika države. Još kad Mandić potvrdi kako crnogorski Ustav i ne izgleda baš tako kako izgleda i da on, valjda, bolje zna, samo nebo je granica. Uzgred, odredio je i koje je to protivustavno ponašanje, a i krivicu i izricanje kazne. Jer, bolje on zna.

A da ova priča ne završi samo u onoj narodnoj “ma pusti, električarska posla”, sinhronizacije radi ulijeće Mandićev bliski partijski saradnik Jole Vučurović, tek da zakuca riječi vođe.

“Ne treba Ustavni sud da utvrdi ono što i mala djeca znaju i nema tog Ustavnog suda koji bi se drugačije izjasnio od onog što je očigledno: da je Milo Đukanović prekršio Ustav”.

I eto još jednog koji – bolje zna. Sa sve malom djecom koja su to oduvijek znala.

Taman do epiloga, što će nam Ustav. A i taj Ustavni sud…i ko ga izmisli.

Naravno, ništa od ove “ustavne priče” nisu izmislili velemajstori “dubinske” destabilizacije Crne Gore.

Autorstvo ideje “Skupština je majka svih institucija” pripada Ruslanu Hazbulatovu, svojevremeno predsjedniku ruskog Parlamenta i čovjeku koji je 1993. godine, baš u ove jesenje dane, riješio da bolje poznaje i tumači Ustav od bilo koga. To vrijeme Hazbulatovog angažmana poznato je kao “dva dana kada je Rusija bila u građanskom ratu”. U zaštitu Ustava od vođa Parlamenta je tada stala ruska vojska, a Hazbulatov i njegovi istomišljenici su pohapšeni.

Kod nas, ova priča Demokratskog fronta se, bez nekog naročitog otkrića, može smatrati samo nastavkom angažmana iz 2015. i 2016. godine. Uostalom, posao ekonomske destabilizacije države Crne Gore je, na zadovoljstvo političke grupacije DF, već prilično obavljen. Uz nesebičnu podršku sada već čuvenih partnera “zvaničnog Beograda i nezvanične Moskve”. Još samo da se srede ove nijanse oko smjene predsjednika države i “majke Skupštine”.

Dok Andrija Mandić relaksirano pronalazi prostor za tvrdnju da niko od američkih zvaničnika nikada nije rekao da DF ne smatra za partnera. Jer, bolje on zna. Rajo Amerika.

Biće da laže zvanični Stejt department. A i onaj Eskobar.

Ili će biti da se na još jednu predstavu Demokratskog fronta samo spušta zavjesa…

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Hey
28.09.2022-07:24 07:24

Izabrao je i Dritan stranu oce sa DFom dzaba mu porucuju iz Amerike. Drzi ga Vucic u saci, ipak mora gazdu slusat

BobZekovic
28.09.2022-12:59 12:59

Duša i tijelo su mi se razdirali kad su krenuli u ubilački i rušilački divljački pohod na na Konavle, Dubrovnik, Hrvatsku, Palili su i dizali u vazduh kuće, ubijali ljude te zločinom razularene srpske bande Arkana, Legije. Šokirani Hrvatska je je punim hladnjačama odnosila ubijene nevine ljude iz DALJA, ne shvatajući što se dešava. A onda je krenuo divljački, neljudski pir po Bosni i Hercegovini. Sava i Drina su nadošle naglo od suza očajnih Bosanaca, prolamalo se nebo od njihovih jauka. Nemilosrdne srpske ubice i pljačkaši, vođenih Srpskom krvožednom crkvom i strašnim instiktom za ubijanje i mučenje godinama su upražnjavle… Pročitaj više »

RIR
28.09.2022-14:59 14:59
Reply to  BobZekovic

…tako je Bobo -ako ima ko da pročita za nauk o “raju” i srpskoj sekti…
“zvijer dlaku mijenja a ćud nikad “

Valerijan
28.09.2022-19:45 19:45

Cijenu ekonomske destabilizacije s ciljem rusenja samobitnosti CG platice i DF biracko tijelo, koje je zaslepljeno nacionalizmom. Mozda i najvise, jer je to u najvecoj mjeri socijalno, kulturno, i obrazovno najxaostaliji dio gradjana s kojim lalo poloticki manipulisu vec 30 godina.