za aktuelno.me

piše: Željko Vukmirović

Zakon o slobodi vjeroispovjesti definitivno je pokrenuo Srpsku pravoslavnu crkvu u otvoreno suprostavljanje državi Crnoj Gori. Bez ustručavanja. Uostalom, taj manir troše već sto godina, pa se može govoriti o istinskim doajenima te igre. Naravno, igre koja je brižno sastavljena od gomile mitomanskog sadržaja. I ignorisanja svih dokaza koji se godinama prilažu. Uz podršku obavezne netrpeljivosti prema…kako se već zove…državi Crnoj Gori.

Naročito kada pričamo o crnogorskim nekretninama. Naročito kada pričamo o crkvenim izvorima prihoda na teritoriji Crne Gore.

Crna Gora je već spoznala hibridni rat. Samim tim i polarizaciju i destabilizaciju društva. A i sajber rat. Pa medijski rat, pa rat saopštenjima. Pa čak i biološki rat, ako ćemo pošteno da računamo i ono oholo uvjeravanje u ljekovitost lizanja jedne kašičice i tzv. litija.

Poodavno je spoznata i tzv. “peta kolona”, što pretpostavlja sve one uhlebljene u Crnoj Gori koji uredno rade protiv nje. Naročito one frustrirane iz državnih službi koji su se jednom tamo uvalili, a sada samo rovare. A naročito one kojima je Crna Gora ukazala gostoprimstvo, a sada su navalili na nju, samo da je nema.

SPC je u Crnoj Gori ozbiljno poradila na širenju tog fronta. Malo ljekari, malo profesori, pa sad malo advokati. I svima smeta baš taj Zakon o slobodi vjeroispovjesti. To im je baš nešto toliko važno da ništa ne može biti važnije.

I na kraju, od svih dokazivanja, ostalo je tek insistiranje da se zakon povuče. Ni pet, ni šes’.

Osililo to…

 

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala Aktuelno.me i autora teksta

guest
2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Montenegro
Montenegro
05.07.2020-12:14 12:14

Genije!!! Svaka rijec -slika !

Katuni CG
Katuni CG
05.07.2020-14:08 14:08

Mene je važan zakon jer ne osjecam nikaku pripadnost CPC niti nekoj novoj crkvi osnovanu državnim dekretom. Važno mi je da lavra Nemanjicia Manastir Morački i manastir Ostrog, slava mu i milost ostane u vlasništvo moje MPC SPC. To je dijo moje vjekovne tradicije a i po pravdi je tako. Zato je moj potopis I nema nikaku političku konataciju.