Sa mitropolitom crnogorsko primorskim Amfilohijem, sveštenstvom i monaštvom razgovaramo veoma često, a razgovaraćemo i narednih dana, saopštio je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, ne želeći pri tom da kaže što je bila tema posljednjeg sastanka s mitropolitom.

On je, na interesovanje novinara o tome što je bila tema posljednjeg susreta s Amfilohijom, rekao da bi to trebalo pitati ljude iz Crkve.

“Dobro bi bilo da propričate sa ljudima iz Crkve oko toga i dobijete odgovore sa te adrese”, kazao je Mandić na konferenciji za novinare, prenosi portal RTCG.

Saopštio je da nema nikakve potrebe da kriju sastanke sa crkvenim velikodostojnicama, navodeći da su se mnogo puta već sastali sa mitropolitom Amfilohijem i vladikom Joanikijem.

“Mi smo članovi Crkve. Šta je prirodnije da mi kao članovi Crkve razgovaramo s našim mitropolitom? Mi koji smo članovima je razumno i za očekivati da budemo u stalnom kontaktu sa njima. Razgovaramo veoma često, razgovaraćemo i narednih dana”, rekao je Mandić.

Napominje da je danas više ljudi na ulicama tokom litija, nego što ih ostaje kod kuće.

Uvjeren je da postoji velika akcija kako posvađati mitropolita Amfilohija i patrijarha SPC Irineja.

“Oni su jedni drugima najvažniji i siguran sam da će oni biti na istoj strani”, rekao je Mandić, napominjući kako postoje nastojanja da se posvađaju mitropolit Amfilohije i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Komentari

avatar