Subota, 23 Septembra, 2023
Rubrika:

ĐUKANOVIĆ ODGOVORIO NA MANDIĆEVU PRIJETNJU: Bijedno iznajmljen DF želi da ruši Crnu Goru

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, reagujući na izjavu lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića da će za svačiju glavu iz DF-a odletjeti još nečija, rekao je da ima razumijevanja za takvu nervozu jer se vidi da se klupko istrage za ono što se događalo na dan izbora u Crnoj Gori 16. oktobra odmotava

– Vidimo da se klupko istrage za ono što se pripremalo 16. oktobra odmotava, vidimo da je sve bliže nekima od njih, vidimo da je panika u njihovim redovima. Pokušavaju da na taj način zaustave istragu, pokušavaju da zaustave državne organe koji se bave istragom, što je, apolutno sam ubijeđen nemoguća misija, ocijenio je lider DPS-a sinoć na sjednici političkog aktiva održanoj u Nikšiću, prenosi RTCG.

On je dodao da je bilo po DF-ovim planovima, odavno bi letjele glave po Crnoj Gori.

Znali bi u DPS-u, kako je rekao Đukanović, da odgovore jer nisu kukavice, ali da glave ne lete, jer upravo DPS vodi razumnu politiku.

NIKŠIĆ IMA POSEBNO MJESTO U POLITIČKOM I DRUŠTVENOM ŽIVOTU CRNE GORE

On je na sjednici te partije u Nikšiću kazao da na svim dosadašnjim izborima građani Crne Gore nijesu odlučivali o izboru vlasti, već o budućnosti države.

– Svi crnogorski izbori, što je gotovo fenomenološki, nadilaze značaj same procedure izbora vlasti. Na svim našim izborima mi odlučujemo o tome da li ćemo putem budućnosti ili putem povratka u prošlost. Svi izbori u Crnoj Gori od 1997. godine na ovamo svode se na pitanje da li želimo putem evropske budućnosti ili želimo da Crnu  Goru okujemo u vanevropskoj zaostaloj prošlosti. Tako je i sa predstojećim izborima u Nikšiću, istakao je Đukanović.

Naglašava da grad pod Trebjesom ima posebno mjesto u političkom i društvenom životu Crne Gore.

– Kada je Nikšić stabilan i kada je na pravom putu onda nema nikakve zebnje ni za Crnu Goru. Na izborima 12. marta odlučujemo o nečem mnogo značajnijem od izbora personalnog sastava lokalne uprave u Nikšiću. Predstojeći izbori su produžetak izbora 16. oktobra 2016. godine – poručio je Đukanović.

DF DOBIO VELIKU KOLIČINU NOVCA DA OSTVARI SVOJ CILJ KRVOPROLIĆEM

– Mi u našim redovima imamo dio političkih struktura prevashodno okupljen oko politike DF-a koji se bijedno iznajmljen od drugih inostranih političkih centara stavio u funkciju rušenja Crne Gore i njene evropske budućnosti. Ono što je još gore od ove činjenice je da oni to rade bez imalo stida, ističući sa ponosom sva svoja putovanja, sve svoje komunikacije, svu prošnju para u kojoj su bili i prije nekoliko dana u Moskvi sa namjerom da obezbijede dodatne fondove da pokušaju da završe onaj posao koji nijesu uspjeli da završe 16. oktobra, a nijesu ga završili jer smo ih mi u tome spriječili – istakao je Đukanović.

Đukanović tvrdi da je DF dobio veliku količinu novca da ostvari svoj cilj krvoprolićem.

– A danas kada to nijesu uspjeli žele da to urade tako što će opstruirati rad crnogorskog parlamenta i institucija  stvarajući utisak neregularnosti izbora kako bi dobili šansu za popravni. Oni se plaše novih izazova svjesni svoje nesposobnosti, svoje neodgovornosti, svoje neznavenosti, a nespremni su da uče i otklanjaju te svoje hendikepe da dodatno rade da bi učinili nešto za svoje potomstvo i onda žele CG da izopšte iz savremenih evropskih procesa. Do zla boga sebično, neodgovorno, neznaveno – poručio je Đukanović.

DF je ranije juče oštro reagovao zbog hapšenja vozača jednog od lidera tog opozicionog saveza Andrije Mandića a koji se dovodi u vezu s pokušajem terorizma.

Izvor: RTCG, CdM, Dnevne novine

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve