Za aktuelno.me

piše: Željko Vukmirović

Jednom kada diplomatija bude očešala u prolazu srpskog ministra vanjskih poslova Ivicu Dačića biće to vijest dana. Garantovano. Do tada, njegov učinak biće mjerljiv isključivo neprijateljstvom prema Crnoj Gori. Nešto kao dnevna poštapalica, kada istroši opravdanja za sve svoje besmislice. A onda i navali otvorenim preporukama za rušenje s vlasti crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića.

“Da bi se srušio Milo Ðukanović potrebno je jedinstvo svih”, rekao je Dačić.

Plus, nešto pjevušenja po koktelima i opskurnim zabavama u organizaciji ministarstva koje predvodi.

Ipak, ljubitelji tabloidnih medija biće prezadovoljni. Svi ostali, samo rezignirani. Mada, razbribrige sa ljubakanjem ruke Marije Zaharove i dremljivim pogledom sa sve kezom na licu pri susretu sa ruskim ministrom Sergejem Lavrovim neće nedostajati. Srbija će biti na koljenima. Obožavaće svog ministra vanjskih poslova. On je bar dobar s Rusima. Ma i sa Kinezima, što se te dobrote tiče.

I to taman za onaj mali prirepački procenat koji njegova partija njeguje skoro 20 godina uvaljujući se u razne vlasti. Doduše, rabeći isti nacionalistički profil. Jer, drugačije tamo i ne ide.

‘Oćeš vlast u Srbiji? Moraš da podilaziš srpskim nacionalistima. ‘Oćeš vlast u Crnoj Gori? Pa organizuj srpske nacionaliste, majčin sine…

U prevodu, nikad dosta srpskog nacionalističkog razmetanja. Ima para u toj priči. Može da se živi od toga. Malo Srpska kuća, malo za kulturu, malo za srpsku zajednicu. Još kada i Srpska pravoslavna crkva uleti neku kintu, pa zamasti po kupljenim medijima, sreći nikad kraja.

Biće vazda za ćevape…

A ovo sa ćevapima shvatite kako god hoćete.

 

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala Aktuelno.me i autora teksta

guest
2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
gagi
19.07.2020-09:31 09:31

Zeljko ovo sa cevapima ja sam shvatio da je “pevaljki”Dacicu veoma vazno KORITO,taman kao vepru u obor,ali veci “gospodin”je onaj u obor,taman kao onaj pas koji je veci gospodin od Zeljka Ivanovica iz “vijesti”.

KIKI
KIKI
25.07.2020-03:38 03:38

SVAKAKVIJEH VLADARA U SRBIJI BIJEŠE AL NIKAD LUĐIH OD OVIJEH DANAS