Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Žičara Kotor-Lovćen do proljeća 2023.

Projekat izgradnje žičare Kotor-Lovćen je od velikog značaja za povezivanje Boke Kotorske i Nacionalnog parka Lovćen na savremen i turistički atraktivan način, ali i prilika za nove investicije i dodatni razvoj cjelokupne privrede ovog dijela Crne Gore, saopštili su ranije iz Ministarstva ekonomskog razvoja

Vlada Crne Gore i Konzorcijum „Leitner – žičara Kotor 1350“ koji čine kompanije „Novi Volvox“ Podgorica i Leitner Italija potpisali su danas Ugovor o izgradnji žičare Kotor – Lovćen.

Projekat izgradnje žičare Kotor-Lovćen je od velikog značaja za povezivanje Boke Kotorske i Nacionalnog parka Lovćen na savremen i turistički atraktivan način, ali i prilika za nove investicije i dodatni razvoj cjelokupne privrede ovog dijela Crne Gore, saopštili su ranije iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, prije potpisivanja ugovora, kazao je da ga raduje što je član vlade koja je za kratko vrijeme uspjela da upotpuni pregovore koji su značajni za cijelu Crnu Goru.

“Današnje potpisivanje ugovora direktno će uticati na poslovni ambijent cijelog područja ali na veoma specifičan način stvoriti uslove za poseban doživljaj Lovćena i Bokokotorskog zaliva. Biće i podsticaj za dodatni razvoj čije razmjere su daleko veće od onoga što u ovom momentu možemo da zamislimo”, kazao je Milatović.

On je istakao da će žičara biti jedna od najvećih struktura te vrste u Evropi.

“Zahvaljujući činjenici da povezuje dvije izuzetno značajne lokacije, Kotor koji je pod zaštitom UNESCO-a i Nacionalni park Lovćen u čijem srcu se nalazu Njegošev mauzolej. Na ovaj način posjetioci će tokom 12 minuta dugog putovanja moći da na potpuno novi način dožive ambijent koji je iz svake perspektive zadivljujući”, naveo je Milatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve