Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Zejak traži da mu Radunović plati 99.016 eura

Zejak traži da Radunovićeva firma plati korišćenje stana za posljednjih šest godina, odnosno 76 mjeseci i pet dana, po cijeni od 1.300 eura mjesečno, koliko je MA plaćao njegovo iznajmljivanje.

Stečajni upravnik Montenegro Airlinesa (MA) Saša Zejak fakturisao je austrijskoj firmi Aerotransport Executive Agency GmbH 99.016 eura korišćenje stana koji je njenom vlasniku, sadašnjem državnom sekretaru za saobraćaj Zoranu Radunoviću, plaćao bivši nacionalni avioprevoznik za stanovanje u Beču, saznaje Pobjeda.

Zejak traži da Radunovićeva firma plati korišćenje stana za posljednjih šest godina, odnosno 76 mjeseci i pet dana, po cijeni od 1.300 eura mjesečno, koliko je MA plaćao njegovo iznajmljivanje.

“U prilogu je faktura za korišćenje prostora na adresi Erdergstrassel60/31 u Beču, koji je MA plaćao u svrhe stanovanja Zorana Radunovića pa aneksu ugovora o radu od 15. jula 2009. Prostor je prijavljen kao sjedište privatne firme, pa u to ime i zahtijevamo obeštećenje sredstava koje je MA izdvojio u periodu od 27. maja 2014. do 30. septembra 2020. godine na ime zakupa stambenog prostora za potrebe zaposlenog u predstavništvu u Beču”, navodi se u dopisu koji je Zejak uputio Radunovićevoj firmi.

Prema informacijama Pobjede, Zejak trpi pritiske da stornira fakturu i ne potražuje 99.016 eura od državnog sekretara.

Radunović se u MA zaposlio 2009. godine, a krajem 2012. preuzeo je dužnost šefa predstavništva crnogorskog avioprevoznika u Beču. MA mu je u početku mjesečno plaćao 1.500 eura za iznajmljivanje stana, a potom 1.300 eura.

U maju 2014. Radunović u Beču osniva firmu za vazdušni transport putnika, pod nazivom Aerotranspot Executive Agency GmbH. Njeno sjedište registruje na adresi stana koju mu plaća MA. Firma je i danas aktivna, a Radunović je u registru austrijskih kompanija zaveden kao vlasnik 100 odsto akcija, dok je njegova nevjenčana supruga Jelena Šćepović generalna direktorka.

Radunović je nedavno Pobjedi kazao da ne vidi problem u tome što je firmu registrovao na adresi stana koji mu je plaćao MA, jer ga je, kako tvrdi, i on plaćao.

Radunović firmu nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije, iako je bio dužan da kao javni funkcioner da tačne podatke o kompletnoj imovini koju ima u zemlji i inostranstvu.

Iz te institucije Pobjedi je ranije saopšteno da ispituju je li Radunović prekršio zakon, za šta su propisane kazne od 500 do 2.000 eura.

“ASK je pokrenula postupak kontrole izvještaja o prihodima i imovini javnog funkcionera Zorana Radunovića, kako bi pribavila sve relevantne informacije i utvrdila da lije prekršio odredbe Zakona o sprečavanju korupcije. Postupak je u toku, a o njegovom ishodu javnost će biti blagovremeno obaviještena”, rečeno je Pobjedi u ASK-u.

Radunović od 10. decembra prošle godine obavlja dužnost državnog sekretara za saobraćaj u Ministarstvu kapitalnih investicija. Do 14. januara ove godine bio je stoprocentni vlasnik i firme za vazdušni prevoz putnika Aero team, koju je 2008. osnovao u Podgorici. Firmu je, četiri dana nakon isteka zakonskog roka za to, preveo na sina Mihu Radunovića, koji je sada u CRPS-u upisan kao osnivač, ovlašćeni zastupnik i direktor.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve