Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Zalud veća plata u Crnoj Gori, kad za nju možete kupiti istu količinu goriva

Građani Bosne i Hercegovine za prosječno primanje toče 449 litara, dok se u Albaniji i na Kosovu za prosječnu zaradu može nasuti 274, odnosno 270 litara goriva.

Od prosječne plate, koja iznosi 793 eura u Crnoj Gori, građani mogu mjesečno kupiti 472 litra goriva, podaci su koji su objavljeni na Tviter stranici Onlmaps.

Najviše goriva u zemljama regiona, prema svojoj prosječnoj plati, mogu sipati Slovenci i to 907 litara, slijede građani Hrvatske koji mogu kupiti 705 litara.

Na mapi su potom građani Srbije koji od svoje prosječne plate u automobil mogu mjesečno sipati 454 litra goriva.

Građani Bosne i Hercegovine za prosječno primanje toče 449 litara, dok se u Albaniji i na Kosovu za prosječnu zaradu može nasuti 274, odnosno 270 litara goriva.

Član Predsjedništva Socijaldemokratske partije Mirko Stanić kazao je juče da je zalud veća plata u Crnoj Gori nego u Bosni i Hercegovini (BiH), Srbiji ili Makedoniji kad za nju možete kupiti istu količinu goriva u sve četiri zemlje.

“Vjerovatno i mnogih drugih roba i usluga. Razlog za visoke cijene goriva – previsoka akciza”, naveo je Stanić na Tviteru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pune oci prazno srce
11.10.2023-12:16 12:16

Komsija je uporedio,za prosjecnu platu iz 2019. moglo se kupiti oko 460 litar goriva,sada 12 l vise…a tolika povika o povecanju plata i toboze zavidnom poboljsanju standarda…za tri godine u plusu smo 12 litara …a cijena hrane 40 odsto veca…napredijemo,bas …ka inflatornoj spirali(takmicenju cijena i kaskanju plata)