Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Zaključen Kolektivni ugovor Željezničkog prevoza Crne Gore

Kako su dodali, primjenom istog će se obezbijediti značajan porast zarada za sve nivoe stručnih kvalifikacija, posebno one sa VII stepenom stručne spreme

Nakon što je Vlada Crne Gore dala saglasnost na predlog Kolektivnog ugovora Željezničkog prevoza Crne Gore AD Podgorica, ovaj dokument je danas zvanično zaključen na sjednici Odbora direktora, a potpisivanju su prisustvovali izvršna direktorica Ilinka Pavićević, predsjednik Odbora direktora, Marko Bertanjoli, članovi Odbora direktora, Dragoljub Radošević, Miralem Redžepagić, Željko Miladinović i Mirsad Veliu, kao i predsjednici reprezentativnih sindikata ovog Društva, Svetozar Stanović i Milan Usančević.

“Novim kolektivnim ugovorom usklađenim sa Zakonom o zaradama zaposlenih u javnom sektoru i odredbama Opšteg kolektivnog ugovora iz decembra 2022. godine, značajno se poboljšavaju uslovi i prava po osnovu rada zaposlenih u jedinoj kompaniji koja se bavi prevozom putnika na željeznici”, saopšteno je iz ŽPCG.

Kako su dodali, primjenom istog će se obezbijediti značajan porast zarada za sve nivoe stručnih kvalifikacija, posebno one sa VII stepenom stručne spreme.

“To znači da će prosječna zarada u kompaniji dostići prosjek na državnom nivou. Zarade zaposlenih sa najnižim stepenom stručne spreme će dostići iznos minimalne zarade u Državi, dok je značajno povećanje i kod zaposlenih sa IV stepenom stručne spreme čiji poslovi su neposredno vezani za organizaciju i bezbjednost željezničkog saobraćaja”, navodi se u saopštenju.

“Zadovoljstvo nam je da je profesionalnošću, dobrom saradnjom i razumijevanjem Odbora direktora, menadžementa i reprezentativnih sindikata, kao i uz značajnu podršku Ministarstva kapitalnih investicija, nakon dužeg vremena usvojen ovaj važan akt koji će, osim poboljšanja socio-ekonomskog i pravnog položaja zaposlenih u Društvu, dovesti do većeg interesovanja među potencijalnim novim stručnim kadrovima i cjelokupnog napretka ove kompanije”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve