Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Za oko 78.000 penzionera jednokratna pomoć u iznosu od 50 eura

Penzionerima će sredstva biti uplaćena na način na koji primaju redovnu penziju, odnosno preko odabrane banke ili Pošte Crne Gore

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja (MFSS) i Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore (Fond PIO CG) realizuju zajedničku aktivnost isplate jednokratne pomoći u iznosu od 50 eura za sve korisnike prava na penziju čija su primanja po ovom osnovu ista ili manja od prosječne penzije, koja iznosi 299,06 eura.

“Isplata jednokratne pomoći izvršiće se u utorak, 8. marta 2022. godine, a primiće je 77.888 penzionera, korisnika prava na samostalnu i srazmjernu penziju, odnosno korisnika prava u Crnoj Gori i inostranstvu, što čini 63,14 odsto penzionera. Penzionerima će sredstva biti uplaćena na način na koji primaju redovnu penziju, odnosno preko odabrane banke ili Pošte Crne Gore”, pojasnili su iz Fonda PIO.

Navedena aktivnost, kako navode, predstavlja četvrtu mjeru pomoći penzionerima koja se isplaćuje u mandatu ove Vlade.

“Ukupna sredstva izdvojena za ovu namjenu iznose preko 3,89 miliona eura i obezbijeđena su dijelom iz budžeta Fonda PIO Crne Gore, dok su nedostajuća sredstva u iznosu od 3,23 miliona eura obezbijeđena iz Budžeta Crne Gore”, zaključuju iz Fonda PIO.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BZekovic
09.03.2022-08:44 08:44

Vucicev, prostacko-bijedni i metodi kupovanja sirotinje koju ste stvorili.