Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuković sa sa menadžmentom Američke privredne komore: Posvećenost snaženju partnerstva sa kredibilnim investitorima

Vuković je istakao da će cilj Vlade, biti usmjeren ka kreiranju predvidivog poslovnog ambijenta koji afirmiše jednake uslove za rad za sve učesnike na tržištu, čime će se zona sive ekonomije značajno umanjiti, a Crna Gora postati još atraktivnija destinacija za ulaganje

Ministar finansija Novica Vuković sa timom, sastao se danas sa menadžmentom Američke privredne komore (AmCham) u Crnoj Gori, predsjednicom Upravnog odbora Svetlanom Vuksanović i izvršnim direktorom dr Markom Miročevićem, kako bi razgovarali o aktuelnim ekonomskim temama, ostvarenoj saradnji i budućim politikama koje se odnose na potencijale za unaprjeđenje poslovnog ambijenta u Crnoj Gori.

“Iskazujući zadovoljstvo zbog dugogodišnje uspješne saradnje sa predstavnicima američkog kapitala u našoj zemlji, i samim AmCham udruženjem privrednika, ministar Vuković je istakao da će ministarstvo koje predvodi biti posvećeno snaženju partnerstva sa kredibilnim investitorima, prevashodno kroz transparentan pristup komunikaciji i razmjenu informacija na ekspertskom nivou”, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Vuković je istakao da će cilj Vlade, biti usmjeren ka kreiranju predvidivog poslovnog ambijenta koji afirmiše jednake uslove za rad za sve učesnike na tržištu, čime će se zona sive ekonomije značajno umanjiti, a Crna Gora postati još atraktivnija destinacija za ulaganje.

“Na fonu principa partnerstva definisanih Memorandumom o saradnji u okviru programa Američke privredne komore “Rule of Dialogue – Vladavina dijaloga”, predsjednica Upravnog odbora AmCham-a, Svetlana Vuksanović saopštila je da komora ostaje posvećena snaženju partnerstva sa svim državnim institucijama u cilju unaprjeđenja transparentnosti poslovnog ambijentu koji će biti zasnovan prevashodno na vladavini prava”, navodi se u saopštenju.

Takvim okruženjem, kako je dodala, stvara se dobar osnov za privlačenje renomiranih investitora iz SAD-a i zapadno-evropskih zemalja. Njihovim dolaskom na crnogorsko tržište, kako je Vuksanović istakla, ne dobija se samo kapital, već i znanje i iskustvo, kao i sistem vrijednosti zasnovan na društevno-odgovornom poslovanju.

“Sagovornici su konstatovali da postoji obostrana spremnost da se u narednom periodu intenzivira komunikacija u cilju definisanja agende budućih koraka djelovanja”. zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve