Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Vuković sa Meken: Kreiramo ambijent stabilnih javnih finansija

Ministar finansija upoznao je britansku ambasadorku sa trenutnim aktivnostimatog resora

Posvećeno radimo na kreiranju ambijenta dugoročne stabilnosti javnih finansija poručio je ministar finansija Novica Vuković, prilikom diplomatskog susreta sa ambasadorkom Velike Britanije Don Meken.

Na sastanku su, kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, kao jedan od prioriteta u budućem radu identifikovali jačanje kapaciteta Uprave prihoda i carina, kojoj će, kako se navodi, pružiti punu podršku i Ministarstvo finansija i Britanska ambasada, koja je u već u partnerstvu sa Upravom.

Vuković se, dodje se, tokom razgovora zahvalio Meken na kontinuiranoj podršci i partnerstvu između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva.

– Vuković je upoznao ambasadorku sa trenutnim aktivnostima Ministarstva finansija, koje su primarno orijentisane na utvrđivanje stanja javnih finansija i kreiranje prioritetnih politika u toj oblasti, gdje je kao prioritete istakao rad na rebalansu za ovu i predlaganje Zakona o budžetu za narednu godinu – piše u saopštenju Ministarstva.

Dodaje se da je Meken čestitala Vukoviću na funkciji i poželjela uspjeh u upravljanju opsežnim portfoliom koji ista podrazumijeva.

Meken je, kako je rečeno, iskazala spremnost za dodatnim proširivanjem saradnje i pružanjem podrške,a interesovala se i za pitanja jačanja transparentnosti državnih finansija.

– Ministar Vuković naglasio je da Vlada čiji je član apsolutno uvažava važnost otvorenosti u radu i jačanje kolektivne svijesti o razumijevanju upravljanja državnim novcem, dodavši da će institucija kojom rukovodi, raditi na razvijanju unutrašnjih kapaciteta koji će omogućiti da se makroekonomske prognoze donose, uz manje zavisnosti od eksternih prognoza, odnosno drugih finansijskih institucija, kako bi se promptno kreirale odgovarajuće finansijske politike – kazali su iz Mininstarstva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
10.11.2023-10:47 10:47

A sto je ovaj Vukovic digao glavu ka Baljin kokot,dati misli da ce biti veca “ljudska velicina Niente signor Vukovic.