Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Vuković: Na računima Glavnog grada posljednjeg dana prethodne gradske uprave bilo 17 miliona

Bivši gradonačelnik ističe da od novca koji je ostavljen na računu plati i preostali dug Glavnog grada za ovu godinu (2.3 miliona eura), ''opet bi ostalo novca za prenos u 2024.''

Prethodnih dana, u cilju manipulisanja našim sugrađanima, mogli ste pročitati i da je finansijska situacija u Glavnom gradu složena, da neće biti novca za plate do kraja godine i da je zato neophodno raditi rebalans budžeta. U pitanju je potpuna neistina, saopštio je bivši gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković u reagovanju na navode, zamjenika gradonačelnice Glavnog grada Luke Rakčevića. 

Navodi da posljednjeg dana mandata prethodne gradske uprave na računima Grada je bilo preko 17 miliona eura.

“Poređenja radi, prvog dana našeg mandata (31.07.2018.) na računima je bilo nešto preko 600.000 eura. Mjesečna izdvajanja za plate u Glavnom gradu iznose cca 1.3 miliona eura. Ako je do kraja godine ostalo (računajući i april) devet mjeseci, to znači da je potrebno 11.7 miliona eura za plate. Drugim riječima, da ne zaradi nijedan cent do kraja godine (a planom budžeta su predviđeni prihodi – od poreza, prireza i sl. – u narednih osam mjeseci od preko 60 miliona eura), nova gradska uprava može isplatiti plate od novca koji im je ostavljen na računu, i to da se prenese preko pet milona u narednu godinu”, napisao je Vuković u objavi na Facebook nalogu.

Bivši gradonačelnik ističe da od novca koji je ostavljen na računu plati i preostali dug Glavnog grada za ovu godinu (2.3 miliona eura), “opet bi ostalo novca za prenos u 2024”.

“Rebalans budžeta koji pominje nova uprava potrebno je uraditi (u svim opštinama u Crnoj Gori) ne zbog stanja finansija Glavnog grada, već zbog usvajanja Granskog kolektivnog ugovora za oblast uprave i pravosuđa, kojim su povećane plate u javnoj upravi”, ocijenio je Vuković.

Završava ‘polemiku’ sa predstavnicima nove gradske uprave, kako kaže, “u nadi da više neće biti potrebe za reakcijama ove vrste”.

“Jednako tako, uz osude prijetnji otkazima kolegama koje su na bolovanju, iskreno se nadam (ukoliko je to zaista u planu) da će nova uprava odustati od ideje smanjena zarada u sistemu Glavnog grada. Ponavljam, u pitanju je najbolji dio sistema javne uprave u Crnoj Gori, u kom rade izvanredni profesionalci koji zaslužuju da budu pristojno plaćeni”, zaključio je u objavi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve